Brnabić pisala Abazoviću: Bez Crne Gore uspjeh Beograda za dobijanje organizacije EXPO 2027 bio bi nemoguć

"U skladu sa dogovorom predsjednika Srbije i Crne Gore, uvjeravam Vas da će Srbija, sa svoje strane učiniti sve da Crna Gora dobije poziciju koja će joj omogućiti najbolju moguću prezentaciju na EXPO 2027"

6265 pregleda 14 komentar(a)
Branbić i Abazović, Foto: Gov.me
Branbić i Abazović, Foto: Gov.me

Premijerka Srbije Ana Brabić poručila je u pismu upućenom predsjedniku Vlade Crne Gore Dritanu Abazoviću da uspjeh Beograda za dobijanje organizacije EXPO 2027 ne bi bio moguć bez podrške Crne Gore.

Kako se navodi u saopštenju iz Kabineta premijera, ona je u pismu dodala i će se Beograd i Srbija u sklopu priprema za ovu manifestaciju nesumnjivo pozitivno transformisati, a da je želja Srbija i da Crna Gora bude dio toga.

"Vašu podršku vidimo kao prepoznavanje važnosti teme i kvaliteta koncepta koji je Srbija kandidovala, ali i odraz bliskosti naših država i tradicionalno prijateljskih i bratskih odnosa naših građana", napisala je Brnabić.

Smatra da ubjedljiva podrška Beogradu za dobijanje EXPO 2027 predstavlja veliki uspjeh, odraz je povjerenja koji Srbija uživa u svijetu, a uvjerena je da će EXPO 2027 omogućiti da se region predstavi u najboljem svjetlu.

"U skladu sa dogovorom predsjednika Srbije i Crne Gore, uvjeravam Vas da će Srbija, sa svoje strane učiniti sve da Crna Gora dobije poziciju koja će joj omogućiti najbolju moguću prezentaciju na EXPO 2027", zaključila je Brnabić.

Bonus video: