Milatović u utorak sa predstavnicima Demokrata, BS-a i DNP-a

Posebna pažnja u razgovorima je, ističu iz kabineta predsjednika, posvećena pitanju evropskih integracija, vladavine prava, ekonomskog razvoja, spoljne politike i izlaska države iz institucionalne krize

14603 pregleda 13 komentar(a)
Milatović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Milatović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Predsjednik Jakov Milatović će konsultacije o mandataru za sastav nove Vlade nastaviti u utorak, u Rezidenciji predsjednika na Cetinju.

Sastanak sa predstavnicima Demokrata zakazan za devet časova, a Milatović će se potom sastati i sa predstavnicima Bošnjačke stranke u 11.30 i Demokratske narodne partije u 14 sati, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Milatović je, kako se navodi, tokom današnjih konsultacija o mandataru, izrazio interesovanje o stavovima sagovornika po pitanju programskih prioriteta buduće Vlade, njenoj strukturi, modelu i političkoj podršci za njeno formiranje u Skupštini.

Posebna pažnja u razgovorima je, ističu, posvećena pitanju evropskih integracija, vladavine prava, ekonomskog razvoja, spoljne politike i izlaska države iz institucionalne krize.

Milatović je danas na Cetinju počeo konsultacije sa političkim subjektima zastupljenim u Skupštini oko izbora mandatara za sastav nove Vlade, a redosljed sastanaka sa političkim subjektima određen je shodno broju osvojenih mandata u parlamentu.

Shodno tome, Milatović je u toku prvog dana konsultacija razgovarao prvo sa predstavnicima Pokreta Evropa sad, koje je predvodio predsjednik PES-a Milojko Spajić, a sastanku su prisustvovali i predstavnici Novske liste i Alternative.

Drugi sastanak održao je sa Danijelom Živkovićem, vršiocem dužnosti predsjednika Demokratske partije socijalista, dok je treći sastanak danas održan sa liderom Nove srpske demokratije Andrijom Mandićem.

Bonus video: