Vuksanović: Podrška Spajiću da bude mandatar, nećemo u vladu ako u njoj bude ZBCG

"Uvažavamo sve na političkoj sceni... Međutim, shodno našim politikama, politika koalicije koju se pomenuli (ZBCG) nije nam komplementarna, i shodno tome mi nećemo u tom slučaju biti dio izvršne vlasti", podvukao je Vuksanović

44214 pregleda 829 reakcija 175 komentar(a)
Foto: Nikola Dragaš
Foto: Nikola Dragaš
Ažurirano: 02.08.2023. 17:38h

Lider Hrvatske građanske inicijative (HGI) Adrijan Vuksanović, kazao je danas da čelnik Pokreta Evropa sad (PES) Milojko Spajić ima podršku HGI-ja da dobije mandat za sastav vlade.

Vuksanović je, nakon konsultacija o mandataru sa šefom države Jakovom Milatovićem, kazao da je dobra demokratska praksa da onaj koji je osvojio najviše glasova na izborima dobije mandat.

"S te strane, g. Spajić ima našu podršku da dobije mandat i pokuša da formira buduću vladu, bez obzira da li će HGI participirati u toj vladi ili neće. Govorimo sa stanovišta principa, g. Spajić je zavrijedio najveću podršku naših građana i treba mu dati priliku da formira vladu", rekao je on novinarima u Rezidenciji predsjednika na Cetinju.

Upitan ostaje li pri stavu da HGI neće biti dio vlade ako u nju uđe koalicija Za budućnost Crne Gore (ZBCG), Vuksanović je odgovorio da se HGI vodi određenim principima i vrijednostima i da nisu spremni da stave moratorijum na te kategorije.

"Uvažavamo sve na političkoj sceni, potpuno je legitimno da imamo različita mišljenja, to je jedan politički pluralizam. Međutim, shodno našim politikama, politika koalicije koju se pomenuli nije nam komplementarna, i shodno tome mi nećemo u tom slučaju biti dio izvršne vlasti", poručio je on.

Adrijan Vuksanović
foto: Nikola Dragaš

Bonus video: