Demokrate Nikšić: DPS politička ispostava mafije

"Kada DPS počne o finansijskim izveštajima građanima Nikšića se kao prva asocijacija, pored duga od 33 miliona eura koji su ostavili, jave sudski procesi koji se vode protiv njihovih funkcionera zbog raznih zloupotreba i pljački"

3104 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Demokrate Nikšić saopštile su da je Demokratska partija socijalista (DPS) "politička ispostava mafije i lopovska bestidna družina" i da pokušava "manipulacijama o predsjedniku SO da sakrije Tompsonove koncerte, veličanje Ustaškog pokreta, veze sa Kavčanima i ono što su pokrali od građana".

Klub odbornika Evropski tim za Nikšić i nezavisna odbornica Tanja Knežević Perišić ranije su saopštili da će se u subotu, za kada je u lokalnom parlamentu zakazana rasprava o zahtjevu te koalicije za razrješenje predsjednika Opštine Marka Kovačevića, vidjeti ko je na strani građanskih i evropskih vrijednosti, a ko na strani "četničkih i fašističkih ideologija".

"Kada DPS počne o finansijskim izveštajima građanima Nikšića se kao prva asocijacija, pored duga od 33 miliona eura koji su ostavili, jave sudski procesi koji se vode protiv njihovih funkcionera zbog raznih zloupotreba i pljački. Uz to, najbolje o njima govori činjenica da su, u periodu. kada je Opština grcala u dugovima i kada su dugovane plate zaposlenima, funkcioneri DPS-a uzimali i preko 10.000 eura godišnje za fiktivan rad u komisijama, da su svi rukovodioci imali fiktivne naknade za prekovremeni rad čak i onda kad su bili na bolovanjima, te da je prvosetepenom presudom bivši predsjednik Opštine osuđen za zloupotrebu službenog položaja", navode Demokrate Nikšić.

Dodaju da znaju "da je to vrijednost i pozitivan finansijski bilans po aršinima DPS-a ali se mi sa njim nikad nećemo složiti".

"Istina je da jeste 'probijen' budžet, ali ne u dijelu realizacije i nenamjenske potrošnje, već jer su prihodi planirani na 25 miliona, a ostvareni na 28 miliona. Naročito smo zadovoljni jer su naplaćena potraživanja od tajkuna DPS-a i vrlih 'patriota' koji su mislili da ih nikad neće platiti. Ili im je neko nekad obećao da 'to neće trebati'. I to je politika DPS-a - gotovo sva javna preduzeća u minusu i užasnom stanju, gradska i komunalna infrastruktura u još gorem, životni standard građana i mogućnosti za zaposlenje minimalne, ali je za funkcionere i tajkune DPS-a svega bilo u izobilju. Zbog toga se danas jedni nalaze na opteženičkim klupama, drugi u pritvoru, treći u zatvoru, a četvrti u bjekstvu, i sve to zato što postoje dokazi da je DPS ništa drugo do politička ispostava mafije i lopovska bestidna družina koja pokušava manipulacijama o predsjedniku SO sakriti Tompsonove koncerte, veličanje Ustaškog pokreta, veze sa Kavčanima i ono što su pokrali od građana. To im neće proći", navodi se u reagovanju.

Bonus video: