Živković: Doživljaj koji Milatović ima o sebi ne odgovara realnosti niti činjenicama

"Svaki pokušaj da sebe uporedi s Milom Đukanovićem, koji je zaslužan što Crna Gora kao država postoji, najblaže rečeno je neukusan", kazao je v.d. predsjednik DPS-a

18369 pregleda 123 reakcija 101 komentar(a)
Živković, Foto: Boris Pejović
Živković, Foto: Boris Pejović

Država koju danas nazivaju rak-ranom Balkana ne može biti demokratičnija od one koja je postala članica NATO-a i koja je otvorila sva pregovaračka poglavlja s Evropskom unijom, kazao je vršilac dužnosti predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković.

On je reagovao na izjavu predsjednika države Jakova Milatovića koji je, između ostalog, kazao kako je proces demokratizacije u Crnoj Gori za posljednje tri godine bio veći nego za prethodnih trideset.

"Doživljaj koji Milatović ima o sebi ne odgovara realnosti niti činjenicama. Svaki pokušaj da sebe uporedi s Milom Đukanovićem, koji je zaslužan što Crna Gora kao država postoji, najblaže rečeno je neukusan, jer je na krilima apostolske vlade ušetao u politiku i sticajem okolnosti došao do mandata predsjednika", napisao je Živković na platformi Iks, doskorašnjem Tviteru.

Milatović je, prema riječima Živkovića, danas upravo najmanje svojom zaslugom predsjednik države koja je obnovila nezavisnost 21. maja 2006. godine.

"Upravo danas u Nikšiću njegovi koalicioni partneri zadržali su na poziciji predsjednika opštine čovjeka koji ne priznaje državu čiji je javni funkcioner. Toliko o demokratizaciji", zaključio je Živković.

Bonus video: