Demokrate Nikšić: Eraković naredio odbornicima da napuste sjednicu

Opštinski odbor Demokrata reagovao na navode sa jučerašnje pres konferencije Evropskog tima za Nikšić

12075 pregleda 41 reakcija 41 komentar(a)
Foto: Demokrate
Foto: Demokrate

Odbornici Evropskog tima za Nikšić napustili su sjednicu Skupštine opštine Nikšić u subotu po naređenju funkcionera Demokratske partije socijalista (DPS) Jevta Erakovića, tvrde u nikšićkom odboru Demokrata.

DPS su, između ostalog, u saopštenju optužili da su "politička ispostava kavačkog klana", a Socijaldemokrate nazvali "prišipetljom" te partije, rekavši da ostaju "ružna prošlost Nikšića".

"Pres konferencija Evropskog tima za bježanje, koja je održana nakon što su, po naređenju Jevta Erakovića, pobjegli iz skupštinske sale, najbolji je pokazatelj o kakvim se političkim kukavicama radi", navodi se u saopštenju.

Boris Muratović, šef Kluba odbornika DPS-LP u Skupštini opštine Nikšić, juče je na konferenciji za medije kazao da do rasprave o inicijativi za smjenu predsjednika Opštine Marka Kovačevića nije došlo zahvaljujući Demokratama i Građanskom pokretu URA, koje je nazvao "privjescima i marionetama Demokratskog fronta".

"Razumijemo i da za nikšićki DPS proces navikavanja na činjenicu da skupštinska sala više nije partijska gluva soba za verifikaciju nepočinstava, već mjesto gdje se zastupaju interesi građana i donose odluke u njihovu korist, a ne u korist partijskih tajkuna. A o njihovom radu, osim stanja koje su ostavili i duga od 33 miliona eura, svjedoči i nedavna prvostepena presuda bivšem vd predsjedniku Opštine za krivično djelo zloupotreba službenog položaja kojom je oštetio budžet Opštine za gotovo 30.000 eura", saopšteno je iz nikšićkog odbora Demokrata.

Bonus video: