Radović: Najznačajnija novina u politikama za mlade će se desiti kad im za posao ne bude trebala partijska knjižica

"Ovo je prilika da insistiramo da obrazovni sistem bude prilagođen potrebi sticanja znanja, vještina i ktitičkog mišljenja, a ne da bude nastavak poligona partijskih manipulacija i polje gradnje stranačkih infrastruktura"

3974 pregleda 72 reakcija 6 komentar(a)
Radović, Foto: Pokret Preokret
Radović, Foto: Pokret Preokret

Dan mladih u Crnoj Gori treba biti podsjetnik na mogućnosti koje treba ostvariti, prije svega u poboljšanju položaja mladih i unapređenju omladinskih politika, saopštila je danas Andrijana Radović, članica pokreta Preokret.

"Ovo je prilika da insistiramo da obrazovni sistem bude prilagođen potrebi sticanja znanja, vještina i ktitičkog mišljenja, a ne da bude nastavak poligona partijskih manipulacija i polje gradnje stranačkih infrastruktura. Kao direktna posljedica tog trenda nastavlja se trend iseljavanja mladih. Najznačajnija novina u politikama za mlade će se desiti kad im za posao ne bude trebala partijska knjižica već znanje i vještine. Tek nakon toga ima smisla međusektorska saradnja i izrada strategija", istakla je Radović u saopštenju.

Ona je dodala da je ovaj Dan mladih prilika da insistiramo da se mladima vrati ono što im Ustav garantuje, a što im sada vladajuća klasa ne da - pravo na rad, preduzetništvo, obrazovanje, dostojanstvo i sve političke slobode.

"Zato nam treba preokret", zaključila je Radović.

Bonus video: