NAU: Bespotrebni i štetni izleti Fejzića u politiku

"U sekularnoj državi kao što je Crna Gora, uvaženi reis ima čime da se bavi, a da ne izigrava političkog vođu manjinskih naroda, jer time pravi štetu i Islamskoj zajednici i nacionalnim manjinama u Crnoj Gori", saopšteno je iz Nacionalne albanske unije

22541 pregleda 45 reakcija 43 komentar(a)
Predsjednik NAU Ferhat Dinoša, Foto: Boris Pejović
Predsjednik NAU Ferhat Dinoša, Foto: Boris Pejović

Nacionalna albanska unija (NAU) saopštila je da reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić u posljednje vrijeme "pravi bespotrebne i štetne izlete u politiku".

"U današnjoj izjavi na tviteru, reis poziva 'političke predstavnike manje brojnih naroda na zajedničko djelovanje u cilju suzbijanja sve većih izliva mržnje prema manje brojnim narodima u Crnoj Gori'. Potom, kao da mu nije dovoljno tuđeg posla, on im hrabro poručuje da će ih, ako to ne urade, istorija pamtiti kao neuspješne. Po našem mišljenju, u sekularnoj državi kao što je Crna Gora, uvaženi reis ima čime da se bavi, a da ne izigrava političkog vođu manjinskih naroda, jer time pravi štetu i Islamskoj zajednici i nacionalnim manjinama u Crnoj Gori. Zar mu nije nauk takvo ponašanje poglavara Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, juče i danas", navodi se u saopštenju partije na čijem je čelu Ferhat Dinoša, a koja je na posljednjim izborima bila dio koalicije Albanski forum.

Poručuju da će se predstavnici nacionalnih manjina u Crnoj Gori "sve češćim izlivima mržnje, šovinizma i fašizma prema bilo kome" suprotstaviti zajedno sa demokratskim snagama u Crnoj Gori.

"One su postojale i štitile manjine i u teškim vremenima ratova u okruženju i zajedno s njima povratile nezavisnost i krčile put Crnoj Gori prema zapadnoj civilizaciji. Za očekivati je da će i nova vlada u kojoj će biti i predstavnici manjinskih naroda štititi i unaprijediti međunacionalni i međuvjerski sklad u zajedničkoj nam državi Crnoj Gori", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: