Ivanović: Dobićemo evropsku vladu

"Puna posvećenost evropskoj agendi, uz kredibilno članstvo u NATO, jeste i biće ključni vanjskopolitički prioriteti kako Evrope sad, tako i svake vlade koju Pokret bude predvodio"

19404 pregleda 65 reakcija 61 komentar(a)
Ivanović, Foto: Evropa sad
Ivanović, Foto: Evropa sad

Član Predsjedništva Pokreta Evropa sad i poslanik u Skupštini Crne Gore Filip Ivanović kazao je da "nema sumnje da će Crna Gora dobiti evropsku vladu"

U objavi na platformi X (bivši Tviter) naveo da je taj Pokret dobio najveću podršku građana na parlamentarnim izborima "zahvaljujući jasnoj i preciznoj platformi poboljšanja životnog standarda građana, odlučnog napretka u procesu EU integracija i beskompromisne borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije".

"Ovi ciljevi su nedvosmisleno određeni u programskim dokumentima Pokreta, ali i u principima, na osnovu kojih Evropa sad pregovara s drugim političkim subjektima o formiranju 44. Vlade Crne Gore. Činjenica da će Milojko Spajić biti predsjednik, a naša stranka najveći konstituent, te Vlade upravo je garancija da će pomenuti ciljevi i principi biti u potpunosti implementirani tokom trajanja njenog mandata", naveo je Ivanović.

Puna posvećenost evropskoj agendi, uz kredibilno članstvo u NATO, poručio je "jeste i biće ključni vanjskopolitički prioriteti kako 'Evrope sad', tako i svake vlade koju Pokret bude predvodio".

"Zalaganje za evropske vrijednosti, s druge strane, takođe podrazumijeva i uspostavljanje vladavine prava, iskorjenjivanje korupcije i raskid sa svim lošim praksama koje su decenijama opterećivale naše društvo i urušavale crnogorske institucije. U potpunosti razumijevajući interesovanje domaće javnosti za proces formiranja Vlade i uvažavajući dobronamjerne izjave predstavnika savezničkih i partnerskih država, moramo istaći da Evropa sad pregovore vodi samostalno i principijelno, na bazi jasnog programa i uz poštovanje pomenutih vanjskopolitičkih i unutarpolitičkih prioriteta. Stoga držimo da nema nikakve sumnje da će Crna Gora u konačnom dobiti stabilnu i kompetentnu vladu, koja će svim građanima omogućiti bolji život i dodatno izgraditi međunarodni imidž naše države", naveo je Ivanović.

Bonus video: