Živković: Slučajni predsjednik Milatović pokazao da nema integritet da brani interese Crne Gore

"Ćutanje Vlade u tehničkom mandatu, prije svega Abazovića i Adžića kao dokazanih sluga interesa Beograda nije nas iznenadilo, ali od sada nema nikakve dileme da je Crna Gora dobila i predsjednika koji će nemušto braniti interese Aleksandra Vučića u Crnoj Gori"

26087 pregleda 155 reakcija 137 komentar(a)
Danijel Živković, Foto: DPS
Danijel Živković, Foto: DPS

Vršilac dužnosti predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković ocijenio je da predsjednik Crne Gore Jakov Milatović "nema integritet

Ranije danas Milatović je naveo da je novi saziv Skupštine odraz volje građanki i građana koji su, shodno Ustavu, nosioci suverenosti, te poručio da kao predsjednik smatra neprihvatljivim bilo koji pokušaj posrednog ili neposrednog miješanja inostranih aktera - iz regiona ili ostatka svijeta - u kreiranje Vlade u Crnoj Gori.

"Slučajni predsjednik Crne Gore, Jakov Milatović, odćutavši prijetnje objavom rata od strane ministra odbrane Srbije Miloša Vučevića pokazao je da nema ni integriteta ni hrabrosti da odgovori na ratnohuškačke poruke da će Crna Gora biti kažnjena zbog priznanja Kosova i to vojnom intervencijom kao što je to slučaj u Ukrajini. Ćutanje Vlade u tehničkom mandatu, prije svega Abazovića i Adžića kao dokazanih sluga interesa Beograda nije nas iznenadilo, ali od sada nema nikakve dileme da je Crna Gora dobila i predsjednika koji će nemušto braniti interese Aleksandra Vučića u Crnoj Gori", naveo je Živković.

Doao je da će se "Crna Gora odbraniti, kao i uvijek do sada".

"Demokratska partija socijalista će nastaviti da predvodi borbe za pristojnu, građansku i evropsku Crnu Goru. Ko god je pomislio da mu 'oslobođenje' od 30. avgusta daje za pravo da ruši ove vrijednosti grdno se prevario. Neće proći kao što nije nikada u hiljadugodišnjoj istoriji naše države", kazao je Živković.

Bonus video: