I DPS traži izbore u Budvi

Sve se radi preko leđa prevarenih građana, kazao je Milan Tičić

14968 pregleda 30 reakcija 30 komentar(a)
Milan Tičić, Foto: DPS
Milan Tičić, Foto: DPS

Šef budvanskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Milan Tičić pozvao je juče lokalnu vlast na dogovor o prijevremenim izborima u tom gradu, kako bi, kako tvrdi, “građane zaobišla sramota koju danas žive”.

On je na pitanje “Vijesti” da li se time što aktuelni predsjednik Opštine Milo Božović (DF) gradom rukovodi iz zatvora stvara opasan presedan, odgovorio da je “presedan” blaga riječ za situaciju koju Budva živi.

“Ostaci nekadašnjeg DF-a Budva su otišli korak dalje. Umjesto da pokušaju građanima (koji su ih birali) da objasne da su spremni da urade sve da minimiziraju štetu koja je nastala hapšenjem njihovog prvog čovjeka, oni su se odlučili da organizuju blokade kružnog toka i prisilno prikupljanje potpisa po javnim preduzećima u znak podrške pritvorenom predsjedniku Opštine”, kazao je Tičić.

Milo Božović
Milo Božovićfoto: Boris Pejović

Sve to, kako je dodao, sa obrazloženjem da ga nadležni organi progone jer je Srbin.

“Svjetske filmske produkcije bi pozavidjele na ovakvom scenariju, a nažalost, sve to se radi preko leđa prevarenih građana Budve”, ocijenio je Tičić.

Božović je uhapšen 13. aprila ove godine, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, zbog optužbi da je stvorio kriminalnu organizaciju, a sumnjiče ga i da je učestvovao u najmanje tri transporta kokaina. Gradske vlasti ne žele da izaberu novog predsjednika Opštine ili njegovog zamjenika, pa se Božoviću u Istražnom zatvoru dostavlja službena dokumentacija na potpisivanje, uz odobrenje Višeg suda.

Predstavnici Demokrata i GP URA za “Vijesti” su juče kazali da je to skandal i da štetu trpe građani, ali i sama Opština.

Tičić je rekao da su od samog početka ponudili saradnju, ali da nije bilo sluha za njihovu, kako smatra, dobru namjeru.

Podsjeća da su iz DPS-a rekli da nije normalno da zaposleni u Budvi od prvog do prvog žive u strahu da li će sud odobriti Božoviću da im u Spužu potpiše platu i da je Budvi potrebna vlast koja neće upravljati gradom iz zatvora.

“To je nešto što svi znamo, ali ostaci nekadašnjeg DF odbijaju da postupe normalno i odgovorno. Zašto to rade? Zato što im Budva nije na prvom mjestu, iako su se u izbornoj kampanji zaklinjali da jeste. Jasno je da unutar nekadašnjeg DF-a ne mogu da se dogovore o podjeli interesa u odsustvu glavnog šefa koji se nalazi u zatvoru, a na izbore im se ne ide iz straha od suočavanja sa sudom budvanske javnosti”, rekao je.

Možda je nekada u Kolumbiji bilo moguće da se iz zatvora sklapaju određeni poslovi pod pokroviteljstvom države, ali Crna Gora je danas sigurno jedinstven primjer u Evropi, po tome što omogućava predsjedniku Opštine koji je pritvoren zbog optužbi za najteža krivična djela da upravlja tom Opštinom iz zatvora. Autoritet države koja to omogućava u 21. vijeku veoma je upitan”, kaže Tičić

Podsjeća da je koalicija okupljena oko nekadasnjeg Demokratskog fronta od oktobra 2022. do juna 2023. (od lokalnih do parlamentarnih izbora) izgubila više od tri hiljade glasova Budvanki i Budvana.

“Svima je jasno da je jedino ispravno da se mandat po isteku ljetnje turističke sezone vrati u ruke građana. Svako dalje bježanje od izbora, predstavlja nastavak brutalne zloupotrebe građana Budve”, poručio je Tičić.

Bonus video: