PES: Knežević i Mandić od početka nisu imali namjeru da budu dio vlade

Ako koalicija "Za budućnost Crne Gore" dobije funkcije, Bošnjačka stranka im je prihvatljiva, u suprotnom je "satelit DPS-a", navode iz Pokreta Evropa sad

38094 pregleda 180 reakcija 178 komentar(a)
Predsjednik PES-a i mandatar za sastav vlade Milojko Spajić, Foto: Boris Pejović
Predsjednik PES-a i mandatar za sastav vlade Milojko Spajić, Foto: Boris Pejović

Lideri koalicije "Za budućnost Crne Gore" Milan Knežević i Andrija Mandić od samog početka nisu imali namjeru da budu dio nove vlade, ocijenili su u Pokretu Evropa sad.

"Njihova uloga je bila da se minira i odugovlači proces formiranja Vlade, te da se Crna Gora nastavi baviti starim temama zbog kojih smo pri dnu evropske ljestvice po svim parametrima. Priča o povratku DPS je jalova politička matrica koja je u funkciji starog prepucavanja koje je održavalo DPS i DF na političkoj površini pune tri decenije", saopštio je PES.

"Lideri ZBCG pominju Vladu sa podrškom 56 poslanika, što znači da računaju na podršku BS i ostalih partija manje brojnih naroda. Kako je BS prestala biti satelit DPS ako lideri ZBCG dobiju fotelje i u 44. Vlade, a koje već dijele sa partijom Ervina Ibrahimovića po dubinama 43. Vlade, gledamo upravo ovih dana", dodaju.

Podsjećaju da je Demokratski front nudio Bošnjačkoj stranci "i cijelu Vladu" 2016. godine, što znači, kako su rekli iz PES-a, da se etiketa "satelita DPS-a" dijeli samo od slučaja do slučaja, odnosno učešća ZBCG-a u vlasti.

"Takođe se sjećamo i najavljenih protesta protiv izdaje kada se formirala Vlada Dritana Abazovića, koju je izglasao DPS, pa su se lideri DF-a brzo umirili kad su dobili funkcije po dubini. Tada im nije smetao ni DPS, a kamo li Bošnjačka stranka", zaključuju.

Bonus video: