BS: Naš izbor političkih partnera zavisi od političkog programa

Iz BS-a su kazali da odluke donose samostalno, te da je vrijeme potvrdilo da su njihove političke odluke bile "vizionarske i državničke"

28152 pregleda 98 reakcija 96 komentar(a)
Bošnjačka stranka, Foto: Bošnjačka stranka
Bošnjačka stranka, Foto: Bošnjačka stranka

Naš izbor partnera ne zavisi od nacionalne ili vjerske pripadnosti njihovih birača, već isključivo od njihovog političkog programa i djelovanja, saopšteno je iz Bošnjačke stranke (BS).

Iz te partije su ocijenili da je "više nego nekorektan nastavak medijske kampanje" od strane dijela političkih partija i "njima bliskih medija" protiv njih.

"BS je tokom cijelog perioda svog političkog djelovanja pokazala da je pouzdan partner svim političkim subjektima i građanima u procesima za koje smatraju da su u interesu građana Crne Gore i euroatlanskog puta naše države", navodi se u saopštenju te stranke.

Dodali su i da odluke donose samostalno, te da je vrijeme potvrdilo da su njihove političke odluke bile "vizionarske i državničke".

"Podsjećamo javnost da smo takve i slične odluke donosili, ne vodeći se klijentelističkim niti uskostranačkim interesima, i onda kada nam je 2016. godine upravo od strane onih koji nas sada optužuju da smo nečiji sateliti, nuđena cijela Vlada. Isto tako i 2020. godine, kada nam je nuđen ulazak u 42. Vladu u čiju smo euroatlansku orjentaciju sumnjali, ali i danas kada ulazimo u 44. Vladu", naveli su.

Iz BS-a smatraju da odlukom da uđo u 44. Vladu sa, kako kažu, nesporno evroatlanskom orjentacijom, pokazuju spremnost da učestvuju u novom razdoblju političkih procesa u Crnoj Gori.

"Procesi koji za cilj imaju bolji standard građana, ravnomjerni regionalni razvoj, unapređenje manjinskih prava i ubrzanje evropskih integracija", dodali su.

Prema njihovim riječima, multietnička, građanska i sekularna Crna Gora kao napredna, razvijena i demokratska država, članica Evropske unije i NATO-a, njihov je ključni politički cilj, a njihovi partneri su svi oni koji su "istrajni na tom putu".

Bonus video: