Raičević: "Skupština pomirenja" u Mojkovcu pocijepala stranku

"Aktuelna situacija u Demosu, nakon pokušaja destabilizovanja i otimanja stranke, izvjesno je probudila građanski potencijal partije, te doprinijela jačem aktiviranju naših članova"
56 pregleda 85 komentar(a)
Tina Raičević, Foto: Luka Zeković
Tina Raičević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 28.08.2017. 13:39h

Nelegitimna sjednica održana u Mojkovcu nije proizvela relevantne pravno-političke posljedice, osim jedne. Pompezno najavljena "skupština pomirenja" je pocijepala stranku što je bila jasna namjera još od momenta kada je puč zvanično započeo. Imajući u vidu da Demos sa svojim organima, Predsjedništvo, GO i predsjednikom Miodragom Lekićem, nastavlja svoje djelovanje, mi smo već danas nastavili naš normalan radni dan, saopštila je članica Glavnog odbora Demosa Tina Raičević.

"Kako nemamo iluzija da se u ovoj izrežiranoj predstavi teži medijskom efektu uz razne samopromocije, i nama će biti zanimljivo da vidimo koji su to potezi zavjereničke grupe koji se najavljuju, a za koje unaprijed znamo da ne mogu da ugroze već definisani pravno-politički status jedinog legitimnog Demosa, koji kao takav suštinski i formalno postoji u registru političkih partija. Dakle, mi sasvim spokojno pratimo razvoj događaja i kao do sada uvijek spremni da zbog javnosti demistifikujemo sve radnje koje su na nelegitiman način usmjerene protiv Demosa".

Raičević ističe da su dužni da u ovom trenutku pravno reaguju na "zaštitu od zloupotrebe imena i obilježja Demosa, postupajući prema postojećim propisima koji regulišu tu materiju".

"Demos nastavlja svoje redovne aktivnosti na ukupnom političkom planu Crne Gore, kao i pokretanje inicijativa za konsolidovanjem i razvojem opštinskih odbora. Uočavamo da je aktuelna situacija u Demosu, nakon pokušaja destabilizovanja i otimanja stranke, izvjesno probudila građanski potencijal partije, te doprinijela jačem aktiviranju naših članova", zaključila je Raičević.

Na vanrednoj izbornoj Skupštini dijela Demosa koja se održava u Mojkovcu, Goran Danilović izabran je za predsjednika partije.

Predsjednik partije Miodrag Lekić nije priznao skupštinu i tvrdi da je ona nelegitimna.

Bonus video: