DPS Berane: Vanredni izbori zbog napretka grada

Pokušaji lokalne vlasti da, kao svoje, afirmišu višegodišnje projekte i programe koje im je ostavila Demokratska partija socijalista, kazali su iz DPS-a, "jer svojih nemaju", su im sada uzaludni
73 pregleda 4 komentar(a)
Opština Berane, Foto: Berane.me
Opština Berane, Foto: Berane.me
Ažurirano: 28.08.2017. 10:56h

Iako beranska vlast u liku „Zdravo Berane“ pokušava uvjeriti javnost da se ništa ne dešava i kako stvari funkcionišu po planu, stvarnost je potpuno drugačija i lokalna vlast već pet mjeseci ne može da obezbijedi većinu u svojim redovima i nastavi početkom godine započetu sjednicu lokalnog parlamenta, kazali su iz Opštinskog odbora DPS Berane.

Neodržavanje sjednica lokalnog parlamenta, nemanje podrške sopstvenih odbornika, te neusvajanje najvažnijih dokumenata, kazali su, lokalnu vlast i dalje drži u "agoniji iz koje nemaju snage da građanima saopšte realnost, da i sebi i njima priznaju nemogućnost da i dalje vrše vlast."

"Umjesto toga, vlastodršci iz džepova naših građana svakodnevno, u punom kapacitetu, rasipaju novac za nepotrebna putovanja, posjete i prijeme. Očekivano – jer su na vlast došli bez ikakvog programa," rekli su iz OO DPS Berane.

Kako ističu, neusvajanjem Programa rada Skupštine, Plana lokalnih javnih radova, finansijskih izvještaja za prošlu i programa rada za ovu godinu lokalnih javnih ustanova i preduzeća, pokazuju najdublju krizu vladajuće koalicije.

"Pa je svakom građaninu jasno da po statutu i zakonu njihovi direktori, i ovi vlastodršci, i dalje nezakonito sjede na tim mjestima. Kada se ovome doda da nije usvojen ni rebalans budžeta za prošlu, kao ni budžet Opštine za ovu godinu, onda rasulo „nezdravih“ beranskih vlastodržaca i njihova vlast dobijaju svoju kompletnu sliku," rekli su iz DPS-a.

Pokušaji lokalne vlasti da, kao svoje, afirmišu višegodišnje projekte i programe koje im je ostavila Demokratska partija socijalista, kazali su iz DPS-a, "jer svojih nemaju", su im sada uzaludni.

"Građani su ih pročitali kao bezidejne i „nezdrave“ po ovu sredinu. Zato im i šalju jasnu poruku da vlastodršci smognu snage da podnesu ostavke i svojim odlaskom omoguće nesmetan razvoj beranskog kraja," rekli su iz DPS-a.

Kako dodaju, svakodnevno zapošljavanje svojih partijskih članova (više od 200), te nemogućnost da sprovode reprogram, doveli su do upozorenja od strane Poreske uprave da će, zbog ove neodgovorne lokalne vlasti, Opštini uvesti stečaj, a beranska koalicija DF - SNP je dovela Berane u "bezizlaznu situaciju."

"Ipak, Demokratska partija socijalista, još jednom, opominje i ukazuje da postoji samo jedan jedini izlaz iz ove situacije, a to je zakazivanje prijevremenih lokalnih izbora, na kojima će Koalicija „Zdravo Berane“ većinskom voljom građana, zbog dobra Berana, biti poslata u političku prošlost, gdje im je i mjesto," zaključili su iz Opštinskog odbora DPS u Beranama.

Bonus video: