Dačić: Bilo bi bolje da u novoj vladi bude predstavnika Srba, kako bi se borili za prava svog naroda u Crnoj Gori

Ministar vanjskih poslova Srbije kaže da se ne miješaju u unutrašnje procese u Crnoj Gori

15025 pregleda 53 reakcija 53 komentar(a)
Dačić (arhiva), Foto: Shutterstock
Dačić (arhiva), Foto: Shutterstock

Srbija smatra da bi svakako bilo bolje da u novoj Vladi Crne Gore ima predstavnika Srba, kako bi se na odgovarajući način borili za interese srpskog naroda, kazao je ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić.

On je, kako prenosi Pobjeda, to rekao odgovarajući na pitanje tog lista kako gleda na to što predstavnici koalicije "Za budućnost Crne Gore" gotovo izvjesno neće biti činioci buduće izvršne vlasti u Crnoj Gori.

Dačić je, na Bledskom forumu u izjavi za taj list kazao da se Srbija zaista ne miješa u unutrašnja pitanja Crne Gore i formiranje vlasti u Podgorici, već da ih samo zanimaju položaj i prava srpskog naroda u Crnoj Gori.

"Ali, za to odgovornost snose oni koji upravljaju političkim procesima u Crnoj Gori. Za nas je bitno kakve odnose imaju prema interesa Srbije - u smislu srpskog naroda u Crnoj Gori", dodao je Dačić.

Istakao je i da su otvoreni i da žele saradnju sa novom crnogorskom vladom.

"Ali, sve će to zavisiti od postupanja crnogorske vlasti. Predsjednici Aleksandar Vučić i Jakov Milatović su imali veoma korektan sastanak, sve ono što se govori je u pravcu želje za normalizacijom i unaprjeđenjem odnosa. Ukoliko je to tako, ne sumnjam da će biti podrške", zaključio je Dačić.

Bonus video: