Predsjednik Filipina priredio svečani prijem Abazoviću

"Sastanak je bio prilika da Abazović i Markos porazgovaraju o unapređenju odnosa dvije države, naročito u oblasti turizma, mogućnosti uspostavljanja direktnih letova između dvije države", rečeno je iz kabineta premijera

5012 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Abazović na svečanom prijemu sa Markosom, Foto: Vlada Crne Gore
Abazović na svečanom prijemu sa Markosom, Foto: Vlada Crne Gore

Predsjedniku Vlade Crne Gore Dritanu Abazoviću upriličen je svečani prijem na Filipinima od strane predsjednika te zemlje Bongbong Markosa, saopšteno je iz kabineta premijera.

Abazović je otputovao na Filipine, kako kaže, o svom trošku, rekavši da to čini s ciljem da bodri crnogorsku košarkašku reprezentaciju, koja će u drugoj fazi Svjetskog prvenstva igrati sa Sjedinjenim Američkim Državama.

"Sastanak je bio prilika da Abazović i Markos porazgovaraju o unapređenju odnosa dvije države, naročito u oblasti turizma, mogućnosti uspostavljanja direktnih letova između dvije države i otvaranja konzulata Filipina u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Dritan Abazović
foto: Vlada Crne Gore

Dodaje se da se Abazović zahvalio na svečanom prijemu i priređenom dočeku, ocjenjujući da su Filipini izvanredni domaćini Svjetskog košarkaškog prvenstva.

"Predsjednik Filipina kazao je da je upoznat sa prirodnim ljepotama naše države preko prve dame Filipina koja je turistički putovala u Crnu Goru i iz koje nosi samo riječi divljenja", piše u saopštenju.

Dritan Abazović
foto: Vlada Crne Gore

Kako se navodi, Abazović je na svečanom prijemu, u znak poštovanja prema domaćinima, bio odjeven u tradicionalnoj filipinskoj košulji Barong Tagalog.

Bonus video: