Opština: Kolašinci znaju ko je ostavio milionske dugove za sobom

Kako je kazao sekretar sekretarijata za finansije i opštu upravu Opštine Kolašin, u DPS-u bi trebalo da prihvate da Opština postoji i funkcioniše i kada DPS funkcioneri "ne jedu besplatno na račun građana, kao što neće propasti država ni kada pink 'patriote' prestanu da je potkradaju"
83 pregleda 7 komentar(a)
Opština Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Opština Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 27.08.2017. 17:02h

Bivši predsjednik Opštine Kolašin, Darko Brajušković, zna da je kada je Demokratka partija socijalista došla vlast, sa njim na čelu, dug Opštine bio 165.000 eura, a da je, kada je DPS smijenjen sa vlasti sa njim kao predsjednikom Opštine, ostavljeno deset miliona duga, kazao je sekretar sekretarijata za finansije i opštu upravu Opštine Kolašin, Goran Rakočević, povodom optužbi bivšeg gradonačelnika da sadašnja lokalna vlast ništa nije učinila za svoje građane.

Kako je kazao Rakočević, stanovnici kolašinskih sela znaju koliku su imali pomoć od Opštine, nakon što je lokalna vlast uspjela da eliminiše petogodišnju blokadu budžeta koju su im ostavili prethodnici.

"I za razliku od vas, mještanima sela govorimo da izgradnju puteva pomaže Opština, a ne koalicija na vlasti. Znamo da biste vi, kao što ste već govorili, sebi pripisali gradnju autoputa, ski centra i sl, ali mi nijesmo toliko umišljeni. Niti tako duhoviti," dodaje on.

Brajušković je ranije danas kazao i da odbornici Demokratske paritje socijalista neće prisustvovati svečanoj sjednici SO Kolašin povodom Dana opštine.

"Već su uglednici iz vatrogasne službe koji najavljuju stavove DPS-a pozvali odbornike DPS-a da ne dolaze i predsjednika države da dođe. Nijesmo ni sumnjali da ćete ih poslušati, ipak oni znaju više i bolje. Treba tu pamet slijediti," rekao je Rakočević.

Kako smatra, odbornicima DPS-a je sada "neprijatno doći" na sjednicu kada se njihovi dugovi vraćaju.

"Pošto ste sve vrijeme zaduživanja slavili, zadužujući se i za proslave, razumijemo da vam je sada neprijatno doći kada se vaši dugovi vraćaju. Iako ste tvrdili da to radimo uoči izbora, umjesto ručkova koje ste “potpisivali” ova vlast je prošle i ove godine obezbijedila udžbenike za sve kolašinske đake prvake. Napominjem sve jer su “nepodobna” kolašinska djeca rođena u vašem mandatu morala da pristašu za školu i sačekaju promjenu vlasti da bi dobila naknade povodom rođenja," navodi Rakočević.

Kako je kazao, u DPS-u bi trebalo da prihvate da Opština postoji i funkcioniše i kada DPS funkcioneri "ne jedu besplatno na račun građana, kao što neće propasti država ni kada pink 'patriote' prestanu da je potkradaju."

"Ako bojkotujete zato što ne možete jesti na račun građana po nekoliko hiljada dnevno, možete povodom Dana opštine ponovo se počastiti i prisjetiti. Ali “samo” koliko možete da pojedete, ne koliko možete da potpišete. I ne brinite, sve ćemo platiti, buduća vlast neće morati da plaća neizmirene gozbe," zaključuje Rakočević.

Bonus video: