Vučurović: Ni Milanović ne može vjerovati da vladu ne smijemo formirati dok se ne oglasi neko iz Brisela ili Berlina

"Oni koji vode ovu državu su posljednjih decenija pljunuli na tradiciju i prijatelje, pa sad umjesto partnera imaju gazde i nalogodavce", kazao je poslanik NSD-a

10242 pregleda 73 reakcija 44 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Poslanik Nove srpske demokratije i koalicije "Za budućnost Crne Gore" Jovan Vučurović kazao je kako ne čudi današnja izjava predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, jer je, smatra Vučurović, Crna Gora postala "kolonija" koja ne smije formirati vladu dok se ne oglasi neko iz Brisela ili Berlina.

"Evo dokle je došla Crna Gora zbog onih političara koji kleče ispred ambasada, čekaju uputstva i formiraju stavove po nalozima trećih savjetnika. Doživjeli smo da nam predsjednik Hrvatske dijeli lekcije o tome da ne treba da slijepo slušamo i služimo strance, jer ni on ne može da vjeruje da ni vladu svoje zemlje ne smijemo da formiramo dok se ne oglasi neko iz Brisela ili Berlina", saopštio je Vučurović.

Milanović je, govoreći o koaliciji i ZBCG i formiranju nove vlade u Podgorici, rekao da Crna Gora ima pravo svog izbora. "Sad se po svaku cijenu želi isključiti jedna grupa koja je na izborima dobila 15 odsto koja meni baš i nije simpatična, iskreno, ja s njima ne bih išao u koaliciju. Ali, to je potpuno vaša stvar, i ako se tu budete dali lomiti i ucjenjivati, imaćete polomljene noge koje neće zarasti", rekao je, između ostalog Milanović, na pres konferenciji sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem u Zagrebu.

Vučurović je kazao da su svakodnevno tokom izborne kampanje poručivali da treba "da se pita narod, a ne ambasade".

"Upozoravali smo, jer je društvena scena postala takva da se dio političara pretvorio u sluge zapadnih ambasada, a NVO, čast izuzecima, u agenturu koja trčkara za grantovima i napada svakoga ko želi da se bori za dostojanstvo ove zemlje. I pošto su podanici danas najglasniji, nije ni čudo da nam se sprda Zoran Milanović, da nas Hrvatska uči kako se ponašati prema stranim centrima moći", dodao je Vučurović.

To je i prirodno, prema njegovim riječima, kad su oni koji vode državu posljednjih decenija "pljunuli na tradiciju i prijatelje, pa sad umjesto partnera imaju gazde i nalogodavce".

"Zbog takvih je dična i slavna Crna Gora danas kolonija u kojoj se voljom gazdi primjenjuju rasističke i nacističke metode - da predstavnici jednog naroda ne mogu biti dio vlade, da tamo ne mogu oni koji su srušili bivsi režim. A slika je kompletna kada se, uz to, kao faktor za pravljenje takve vlade, pojavi i novac mafije i tajkuna, koji pokušavaju da očuvaju poluge bivšeg režima i nakon pobjede 30. avgusta i one od 11. juna. Vidjećemo ima li takvih, koji su za prljavi mafijaški novac spremni da izdaju narodnu volju i pokušaju da na krilima satelita DPS na vlast vrate Mila Đukanovića", zaključio je Vučurović.

Bonus video: