Za budućnost Zete: U Zeti je postavljena zastava koju poštuje Ustav Crne Gore

Iz koalicije su kazali da zastavu podržava većinsko zetsko stanovništvo

14557 pregleda 18 komentar(a)
Zeta, Foto: Shutterstock
Zeta, Foto: Shutterstock

U Zeti nije postavljena tuđa zastava, već ona zastava koju poštuje i Ustav Crne Gore, kao najjači pravni akt zemlje, saopštenoi je iz koalicije "Za budućnost Zete".

Oni su odgovorili na navode Demokratske partije socijalista (DPS) kojima optužuju lokalnu samoupravu u Opštini Zeta da su postavili "tuđu zastavu" ispred zgrade te opštine.

"Najprije, kada iz lokalnog DPSa pominju trobojku, koju je zdušno nosio na ramenu i ljubio njihov koordinator sa zadnjih lokalnih izbora Veselin Veljović, koji se trenutno nalazi na privremenom radu iza Spuških bedema, moramo i podsjetiti one koji su preskakali časove istorije da u Zeti nije postavljena tuđa zastava, već ona zastava koju poštuje i Ustav Crne Gore, kao najjači pravni akt zemlje. Uzalud ćemo pominjati član 28 Zakona o državnim simbolima koji štiti zastavu Knjaževine, a zatim i Kraljevine Crne Gore koja ima tradiciju dužu od 150 godina još iz vremena Knjaza Danila", naveli su iz te koalicije.

Kazali su i da ovu zastavu podržava većinsko zetsko stanovništvo.

"Osluškujući želje žitelja Zete druga se nije ni mogla naći, bez ona koje ste se vi odrekli zbog koverti, stanova i novca. Pominjete puteve, otpad i mnogo štošta, a Vi ste ti koji ste sve to ostavili u nasljeđe. I umjesto da se pokrijete ušima i ne izlazite u javnost dali ste sebi za pravo da dijelite lekcije.", dodali su.

Iz koalicije "Za budućnost Zete" su rekli da su "prvu i onu najbolniju" lekciju građani Zete dali na izborima jer su DPS sveli na "istorijski minimum".

"Par lekcija vam je dala i lokalna samouprava koja je, iako dosta ograničena sa budžetom, uspjela da završi lokalni put Trešnjica- Mataguži koji ste vi pravili kao Skadar na Bojani, uspjeli smo da obezbijedimo građanima Zete besplatan prevoz u granicama naše opštine, kao i djeci koja uče u Podgorici nesmetani prevoz do škola u Glavnom gradu, kako ne bi koristili drugi prevoz i imali dodatne izdatke… Kratere koje ste ostavili u društvu zatekli smo i na putevima, pa smo počeli da saniramo štetu, mada priznajemo da je teško, jer ovo što ste vi radili, ni najveći neprijatelj Zete i Zećana ne bi mogao, i na tome vam skidamo kapu", kazali su.

U saopštenju navode da neće odustati niti predati "pedalj zetske zemlje".

"Znate da sve što je bilo do nas u komunikaciji sa Glavnim gradom smo obavili, a tiče se razgraničenja i nećemo odustati niti predati pedalj zetske zemlje i resursa kad god nas pozvala gradonačelnica Injac na dogovor, a to smo najbolje demonstrirali kada smo vratili vodoizvorište Boljesestre, aerodrom u Zeti i dio Plantaža od kojih će svi u Zeti imati korist i naravno budžet naše opštine", rekli su iz kolacije "Za budućnost Zete":

Samo od ove dvije firme, kako tvrde, opština će godišnje prihodovati blizu pola miliona.

"Od kojih ste se vi bili odrekli da pripadaju Zeti i htjeli ste ih predati Podgorici na ruke", naglasili su.

Iz tog razloga se, kako navode, bunio predsjednik Opštine Zeta Mihailo Asanović, "da kićenje bude samo do aerodroma, kako nam oni ne bi obilježavali teritoriju".

"Sve što smo obećali, vidite i sami da ispunjavamo, jedino Vi to što ste zamislili nikad nećete - niti gledati više vlasti u Zeti, niti skidati narodne zastave koje narod Zete, a sigurni smo i velika većina gradjana Crne Gore voli i poštuje", zaključili su.

Bonus video: