Radović o projektu Turaka: Vlada revnosnije od DPS-a sprovodi projekat pranja novca

"Svi ćute, a 'investitori' sa Djevičanskih ostrva se pripremaju za gradnju", kazao je lider budvanskih Demokrata

8029 pregleda 19 komentar(a)
Foto: Vuk Lajović
Foto: Vuk Lajović

Nevjerovatno je da, ni 42. a ni 43. Vlada Crne Gore, nisu promijenile odnos i razmišljanje o Budvi, već idu utabanim stazama DPS-a, naročito kada je riječ o održivom razvoju i pristupu koji je doveo Budvu tu gdje je danas. To je u saopštenju naveo lider budvanskih Demokrata Krsto Radović.

Kako je istakao, projekat koji se nekada zvao “Safiro Beach Resort, pa zatim MIA Budva, danas se zove Riviera Budva”.

“Istina, ime jeste mijenjano ali značenje je ostalo isto. Bilo i ostalo do današnjeg dana kriminalno, od početka do kraja! Zabrinjavajuća je činjenica da 43. Vlada (iz njima poznatih razloga) ne konstatuje, zapravo ni ne vidi šta se zbiva, a po svemu sudeći, ne vide ni druge institucije u državi. Usuđujem se reći, u prvom redu je nečujan Upravni sud koji više od godinu i po dana ne odlučuje po tužbi opštine. Ministarstvo ekologije, urbanizma i prostornog planiranja je od 2020. (a i prije toga naravno) uradilo sve, ali baš sve, da se realizuje gradnja dva solitera, dominantno stanova, za trzište na Slovenskoj plaži. Svaka im čast, na čelu sa ministarkom, jer čak ni u vrijeme DPS-a nisu ovako revnosno sprovodili projekte pranja novca iz poreskih rajeva”, naglasio je Radović.

Naglasio je da nikoga “izgleda ne interesuje to što je zemlja Jadranskog sajma u kriminalnom aranžmanu sa OKG Budva najprije spojena sa opštinskim parcelama,pa onda prevedena na offshore firmu sa Kipra i tako otuđena, čak i prije nego su imali pravo svojine na istoj“.

“Napominjem, za zemlju nije plaćen niti jedan jedini cent, već je to završio čuveni DPS Savjet za privatizaciju! Nadalje, to što bivši vlasnici zemljišta traže restituciju i deeksproprijaciju na zemljištu koje NIJE privedeno namjeni, svi su izgledi da ovo našoj državi, Crnoj Gori, nije bitno. Kad kažem državi, mislim na aktuelnu Vladu kojoj su puna usta borbe protiv mafije, vladavine prava itd itd… Ćuti nažalost i oslobođeno tuzilastvo zasad… po prijavi koja je predata. Takođe, kao što rekoh, ćutanje Upravnog suda, Uprave policije, tj. finansijsko obavještajne jedinice koja se bavi pranjem novca, kad sve posložite, zaključak se sam nameće”, kazao je Radović.

Pručio je da je “sve isto, samo njega nema”.

“Ali njegovi kriminalni projekti i kombinacije i dalje idu! Svi ćute, a 'investitori' sa Djevičanskih ostrva se pripremaju za gradnju! Džabe ćutanje svim gore navedenim adresama, treba da znaju da se svaki, ali baš svaki detalj prati, i ko ne bude svoj posao radio, njime će se baviti nadležne institucije jer će biti krivično prijavljeni! Da zaključim, Budva više nema luksuz da ćuti na ovakve stvari, opština 'snom mrtvijem spava', a ostale institucije, iz nekog razloga, pomažu realizaciju otimanja od građana i nastavak DPS betonizacije Budve! Bravo vam ga, zeleno, samo zeleno, momci i đevojke! Ako je ikad bilo vrijeme za promjene, sad je! Posebno kada je riječ o Budvi, nova vlada i nova opstinška uprava je potrebna odmah! Za spas Budve i Crne Gore", zaključio je Radović.

Bonus video: