DPS: Mandić kaže da je patriota, a državu u kojoj je rođen nazivao je "majmunolikom tvorevinom"

"Svaki put kada se odlučivalo o interesima Crne Gore, zastupao je tuđe, i to po pravilu onih država koje su ga instruirale i plaćale", saopštio je DPS

17689 pregleda 62 reakcija 61 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS), koju god poziciju bude zauzimala na političkoj sceni Crne Gore, neće dozvoliti da se ostvari plan predsjednika Nove srpske demokratije i jednog od lidera koalicije "Za budućnost Crne Gore" Andrije Mandića, koji je "napokon postao svima očigledan", saopšteno je iz te stranke.

Kazali su kako su, očigledno, DPS i dugogodišnji predsjednik te stranke Milo Đukanović, ostali "traumatična tačka" Mandića i da mu se priviđaju redovno, a posebno u Beogradu.

"Priznajemo, krivi smo jer nijesmo Mandiću dozvolili da sprovede naloge koje je za sve ove godine svoje političke karijere dobijao, a čiji cilj nije ni skrivao – ukinuti državnost Crne Gore i pripojiti je Srbiji. Koju god poziciju budemo zauzimali na političkoj sceni Crne Gore, nećemo dozvoliti da se Mandićev plan koji je napokon postao svima očigledan, realizuje na štetu naše države i njenih građana", saopštio je DPS.

Kazali su da je Mandić svaki put, kad se odlučivalo o interesima Crne Gore, zastupao tuđe.

"Andrija Mandić kad zasjedne na stolicu na kojoj je Vučić sjedio, i pokuša da se u najboljem svjetlu predstavi građanima Srbije, očigledno od treme dobije političku amneziju. Zato za sebe kaže da je patriota, iako je državu u kojoj je rođen nazivao 'majmunolikom tvorevinom', a svaki put kada se odlučivalo o interesima Crne Gore, zastupao je tuđe, i to po pravilu onih država koje su ga instruirale i plaćale", dodaju iz DPS-a.

Optužili su Mandića da je "plaćen za širenje 'srpskog sveta' i destabilizaciju" Crne Gore.

"Ne zanimaju nas njegovi tajni i javni pregovori o ulasku u vladu, trgovine koje su se sa pijaca prebacile na WhatsApp grupe. Ti koji su sa njim pregovarali, kažu da je Mandiću cilj da uđe u vladu da bi rasprodavao strateške resurse naše države, Srbiji?! Vjerovatno je to mjera patriotizma Andrije Mandića, koji je regrutovan i plaćen za širenje 'srpskog sveta' i destabilizaciju Crne Gore. Zato se Andrija Mandić nije libio da izmišlja i falsifikuje podatke o ugroženosti Srba i uputi 'molbu' Vladi Srbije, da pred stranim diplomatama zastupa prava građana Crne Gore", navode iz DPS-a.

Kazali su da je Mandić "sasvim nevješto pokušao da opravda svoje služenje Rusiji".

"Njegovo sluganstvo je išlo dotle da je Vladimiru Putinu poručio kako je prvi čovjek Rusije, zapravo predsjednik 'većinske Crne Gore'. Takvo otvoreno podaništvo i sluganstvo savremena politika nije zabilježila. Zaboravio je Mandić i kada je išao po mišljenje u Rusiju u vezi sa referendumom o NATO članstvu i kada je prizivao sukobe u Crnoj Gori sa televizija ruskih tajkuna; zaboravio je da je pravio šator-proteste po nalozima koje je iz Rusije dobio, ne bi li zaustavio članstvo Crne Gore u najvećem bezbjednosnom savezu. Uostalom, zbog pokušaja da se destabilizuje Crna Gora i podvede pod ruski imperijalni kišobran, Mandić je optužen i tim povodom mu se sudi", saopštio je DPS.

Bonus video: