Živković: DPS ne može podržati vladu koja nema jasnu programsku i ideološku viziju

Vršilac dužnosti predsjednika DPS-a je kazao da partiju koju predvodi interesuje isključivo vrednosna i programska platforma, i da samo na takvoj osnovi mogu da sarađuju sa drugim političkim subjektima

12526 pregleda 49 reakcija 49 komentar(a)
Živković, Foto: Boris Pejović
Živković, Foto: Boris Pejović

Demokratska partija socijalista (DPS) ne može podržati vladu koja nema jasnu programsku i ideološku viziju, poručio je vršilac dužnosti predsjednika te partije Danijel Živković.

On je kazao da o ozbiljnosti pregovora o formiranju vlade "dovoljno govori to što se oni vode preko mobilnih aplikacija WhatsApp ili drugih", te da ta partija ne može biti akter u tom procesu.

"DPS je ozbiljan politički subjekt koji je trideset godina vršio vlast", naveo je Živković.

On je istakao da partiju koju predvodi interesuje isključivo vrednosna i programska platforma, i da samo na takvoj osnovi mogu da sarađuju sa drugim političkim subjektima.

"Nas treba da okupi i vrednosna i programska platforma, suštinski, a ne formalno, na nekoj hartiji… Ako toga nema, ako nema zajedničke vizije, nema potrebe da sarađujemo. Neka se onda ta vlada sad sastavi, i da što prije dođemo do njenog okončanja, jer ovako kako je slutiti, ako se po jutru dan poznaje, po ovim pregovorima, vidimo da se vlada ili neće sastaviti, ili ako bude sastavljena, ona ne može biti stabilna", kazao je on.

Živković je komentarisao i poziciju stranaka nekadašnjeg Demokratskog fronta (DF), u dosadašnjem toku pregovaranja.

"Pogledajte samo na šta liči legitimacija bivšeg DF-a, koji svakog dana moli da ih neko primi u vladu?! To dovoljno govori o integritetu tih ljudi i o njihovoj izblijedjeloj legitimaciji pred građanima, ali to je pitanje za njihove birače, kako će to ocijeniti na narednim izborima", rekao je Živković.

V. d. predsjednika DPS-a je istakao da ta partija ne može podržati neku vladu koja nema jasnu zajedničku programsku i ideološku viziju, a koja podrazumijeva dobrobit svih građana Crne Gore.

"Sva dobra rješenja koja su od nacionalnog interesa i koja su za dobro građana Crne Gore, uvijek su nailazila na našu podršku, sa koje god adrese da su dolazila. Nijesmo politički kalkulisali ili vodili računa o tome da li ćemo na bazi nekog takvog glasanja mi pretrpjeti političku štetu. Uvijek smo vodili računa o tome šta su suštinski i nacionalni interesi. To smo uostalom pokazali svim onim uspjesima koje smo postigli u prethodnih trideset godina, a naravno, i time, što smo oborili dvije vlade u prethodne tri godine", zaključio je Živković.

Bonus video: