Radunović: Spajić nema većinu, PES gubi sve više pristalica, URA da bude u Vladi

"Nama je bitno da budemo u Vladi, ali ne možemo zaboraviti da su manjinske partije uvijek bile DPS sateliti", rekao je Radunović

31091 pregleda 103 reakcija 95 komentar(a)
Radunović, Foto: Screenshot/Youtube/Aplus
Radunović, Foto: Screenshot/Youtube/Aplus

Poslanik koalicije "Za budućnost Crne Gore" (ZBCG) Slaven Radunović kazao je večeras da je cijeloj Crnoj Gori jasno da mandatar Milojko Spajić nema većinu za osnivanje Vlade Crne Gore i da njegovoj koaliciji nije bitno koliko će dobiti ministarstava u novom sazivu Vlade.

Radunović tvrdi da Pokret Evropa sad (PES) svakog dana gubi sve više pristalica, a takođe se i zalaže da Građanski pokret URA bude u Vladi.

"Nama je bitno da budemo u Vladi, ali ne možemo zaboraviti da su manjinske partije uvijek bile DPS sateliti. Sad da ih pitate, oni bi najradije napravili Vladu sa DPS-om. Mi nismo zadovoljni rešenjem da svaki od tih deset predstavnika manjina imaju pravo letenja", rekao je Radunović u emisiji Klub A na A plus televiziji.

Dodao je da ne zna zašto im Spajić zatvara vrata.

"Mi smo iskusniji od njega i toliko smo više od njega prošli. On nema većinu za osnivanje Vlade, to je jasno cijeloj Crnoj Gori. Na kraju krajeva, postoji opcija i za novog mandatara i za nove izbore. Vidjećemo šta će na kraju biti", istakao je Radunović.

Prema njegovim riječima, mnogi žele da naprave babarogu od ZBCG.

"Pominju se često zapošljavanja u toliko poznatom sektoru energetike. Nije sve tako kao što se priča. Od 31 člana odbora u Rudniku uglja, EPCG i Željezari, mi imamo četiri člana u tim odborima, a nijednog čovjeka na glavnim pozicijama", tvrdi Radunović.

Radunović se kako prenosi A plus televizija u emisiji dotakao i teme o prekopanom tunelu ispod zgrade Višeg suda u Podgorici, navodeći da je šokiran današnjim obrazloženjem predsjednika Višeg suda Borisa Savića.

"Ovaj današnji događaj najbolje simbolizuje u kakvom se stanju nalazi Crna Gora. Crna Gora je na nivou Čikaga ili Njujorka po pitanju mafije i stopi kriminala. Mi kao da smo u trejleru nekog filma, a ovo je samo još jedan dokaz na kom su nivou naše institucije", dodao je Radunović.

Poručio je da je obrazloženje Savića bilo neozbiljno.

"Savić je htio nešto da prikrije. To je moralo da traje danima i nedjeljama. Ovdje se kriju mnogo krupne stvari", zaključio je Radunović.

Bonus video: