Mandić: ZBCG, SNP, URA, UCG i CIVIS da se objedine i da kažemo Evropi sad - hoćete li sa nama ili DPS-om

Mandić kaže da prvo treba sačekati i vidjeti kakav će biti dogovor o vladi, pa da se vidi hoće li ZBCG glasati za Bečića, ako bude kandidat za predsjednika parlamenta

42246 pregleda 120 reakcija 103 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera koalicije "Za budućnost Crne Gore" Andrija Mandić kazao je, govoreći o pregovorima o formiranju vlade, da bi bilo dobro da se objedine svi politički subjekti koji su pobijedili na parlamentarnim izborima 2020. godine.

"Dobro bi bilo i želio bih da se desi da se svi koji su pobijedili 30. avgusta objedine. Ako neće Pokret Evropa sad, mi drugi da se objedinimo i kažemo PES-u vi ste naš partner - hoćete li sa nama ili DPS-om? Da budu zajedno SNP, URA, CIVIS, Ujedinjena Crna Gora i koalicija ZBCG, kako bismo pomogli Spajiću da uradi ono što je ispravno i što je obećano građanima. To je da se DPS neće vratiti na vlast, da ćemo se obračunati sa organizovanim kriminalom i korupcijom i da ćemo poštovati većinsku volju koja je jasno iskazana", rekao je Mandić u gostovanju na Radiju Crne Gore.

"Nismo antizapadna stranka, o Bečiću kad vidimo kakav je dogovor o vladi"

Mandić kaže da prvo treba sačekati i vidjeti kakav će biti dogovor o vladi, pa da se vidi hoće li ZBCG glasati za Aleksu Bečića, lidera Demokrata, ako bude kandidat za predsjednika parlamenta.

Mandić je kazao da bi mandatar Milojko Spajić, predsjednik Pokreta Evropa sad, morao da ide ka široj podršci za reformu pravosuđa i borbu protiv korupcije, ali da se umjesto toga, "sasvim neshvatljivo okrenuo podršci od samo 41 poslanika".

Očekuje da mandatar "ipak prepozna da vlast treba formirati na temeljima avgusta 2020. godine".

Osvrćući se na izjavu zvaničnika SAD Gabrijela Eskobara da "u vladu ne treba uvoditi antizapadnu stranku", Mandić kaže da je u pitanju neobaviještenost, jer je ZBCG je koalicija, a ne stranka, prenosi Portal RTCG.

"Mi u našim programima imamo opredjeljenja da Crna Gora bude dio EU. Mi nijesmo antizapadna stranka. Mi smo i prihvatili principe mandatara. Rekli smo i da stavljamo moratorijum na pitanje članstva u NATO", kazao je Mandić.

Ocijenio je da stav Eskobara "kao da je pisao neko iz Podgorice, ko priželjkuje da se DPS vrati u prvom navratu u vlast preko satelita, a onda i formalno".

Kazao je kako se može samo zamisliti šta bi bilo da je izjavu poput Eskobarove dao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Mafija ne preza ni od čega"

Mandić je, govoreći o obijanju depoa Višeg suda, kazao da je tunel, koji je prokopan do tog depoa, "dokaz da crnogorska mafija ne preza ni od čega da bi ostvarila svoje kriminalne interese".

"Sada ćemo čuti brojne spekulacije koje imaju ponekad za cilj da skrenu istragu u pogrešnom smjeru, ali najvažnije je da se sazna cijela istina o ovom događaju", rekao je Mandić.

Bonus video: