Park od četiri hiljade kvadrata u bloku 9, Vlada ustupila parcelu Glavnom gradu

"Dakle, umjesto izgradnje novog bloka zgrada, spratnosti P+5 i bruto površine čak 8.238 metra kvadratna – kako je to ranije definisano planskim dokumentom, građani/ke Bloka IX će tokom naredne godine dobiti nove parkovske površine na preko četiri hiljade kvadrata", napisao je Rakčević na Fejsbuk

18254 pregleda 39 reakcija 39 komentar(a)
Rakčević, Foto: Boris Pejović
Rakčević, Foto: Boris Pejović

Zamjenik gradonačelnice Podgorice Luka Rakčević saopštio je danas da je Vlada dala saglasnost na zahtjev gradske uprave da se parcela od 4.119 kvadrata u ulici Vlada Ćetkovića u Bloku IX, koja se kako je dodao decenijama nalazi u zapuštenom stanju, ustupi Glavnom gradu zarad izgradnje novog, modernog parka sa dječjim igralištima i drugim sadržajima.

"Dakle, umjesto izgradnje novog bloka zgrada, spratnosti P+5 i bruto površine čak 8.238 metra kvadratna – kako je to ranije definisano planskim dokumentom, građani/ke Bloka IX će tokom naredne godine dobiti nove parkovske površine na preko četiri hiljade kvadrata", napisao je Rakčević na Fejsbuku.

On je dodao da iako je bilo daleko lakše prodati navedenu parcelu, ranije procijenjenu na skoro dva miliona eura, pa omogućiti nekom od investitora da na njoj prihoduje bar pet puta toliko – Glavni grad i Vlada Crne Gore ovim pokazuju svoj odnos prema zelenim površinama u Podgorici, ali i prema naslijeđenoj katastrofalnoj planskoj dokumentaciji, čija realizacija sistemski devastira prostor u Podgorici.

"Hvala Vladi, premijeru, ministrima i sjajnoj ekipi iz Direktorata za imovinsko-pravne poslove, na odličnoj saradnji i finalizaciji navedenog posla. Nakon što se završi procedura prepisa u Katastru, Glavni grad će planirati finansijska sredstva Budžetom za 2024. godinu, kako bismo već nakon Novogodišnjih praznika mogli započeti posao na izgradnji novog parka. Za zelenu i humanu Podgoricu", poručio je Rakčević.

Bonus video: