Klikovac: 29. avgusta nije hlorisana voda, ugroženi su bili građani Danilovgrada, Veljeg Brda i dijela Podgorice

"Jasno je da neko tog dana svojim amaterizmom ugrozio zdravlje građana. Ovakav incident nije u istoriji Crne Gore zapamćen", rekao je Klikovac

24875 pregleda 76 reakcija 33 komentar(a)
Sa konferencije (Klikovac u sredini), Foto: Nikola Saveljić
Sa konferencije (Klikovac u sredini), Foto: Nikola Saveljić
Ažurirano: 15.09.2023. 13:42h

Šef Kluba odbornika Demokratske partije socijalista (DPS) u Skupštini glavnog grada Andrija Klikovac saopštio je danas da je 29. avgusta došlo do ozbiljnog incidenta u Vodovodu, da tada nije došlo do hlorisanja vode i da su bili ugroženi građani Danilovgrada, Veljeg Brda i dobrog dijela Podgorice.

On je to kazao na današnjoj konferenciji za medije.

"Jasno je da je neko tog dana svojim amaterizmom ugrozio zdravlje građana. Ovakav incident nije u istoriji Crne Gore zapamćen. Građani Podgorice treba da budu upoznati sa jednom ovakovm situacijom", istakao je Klikovac.

On je dodao da ovakav incident "nikada više ne smije biti ponovljen".

"U prilogu imamo dio izvoda iz OTP Banke gdje su uplaćene dvije kazne Sanitarnoj inspekciji. Jedna kazna od 200, druga od 667 eura. Jasno je da je Vodovod sakrio ovakvu situaciju od očiju javnosti", ocijenio je on.

On je kazao da ne žele da se ovo završi na jednoj novčanoj kazni već da odgovorni treba da podnesu moralnu i političku odgovornost.

Poručio jer da će podnijeti prijavu protiv NN lica zbog nesavjesnog rada u službi.

"Ponavljam ovo je vanredni događaj, a narušeno je zdravlje građana Podgorice. Sjetimo se bolesnih ljudi kojima je ta voda mogla porušiti zdravlje", kazao je Klikovac.

Pozvao je gradonačelnicu Podgorice Oliveru Injac da razrješi njenog zamjenika Danila Šaranovića.

"Pokušali su fabrikovati ideje kako bi se ovakav događaj prikrio. Do kad ova uprava neprofesionalizmom i amaterizmom misli da može da narušava zdravlje građana Podgorice?", upitao je Klikovac.

Bonus video: