Živković: Vučić zloupotrebljava naše građane za samopromociju

Predsjednik Srbije "ne odustaje od uloge tobožnjeg zastupnika prava Srba u regionu", kazao je v.d. predsjednik DPS-a

18277 pregleda 97 reakcija 96 komentar(a)
Živković, Foto: Boris Pejović
Živković, Foto: Boris Pejović

Vršilac dužnosti predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković kazao je da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dobro zna da Srbi u Crnoj Gori nisu ugroženi, ali da, uprkos tome, ne odustaje od "uloge tobožnjeg zastupnika" prava Srba u regionu.

"Svakodnevna Vučićeva zapomaganja o tome kako Srbima neko ne dozvoljava da budu dio Vlade u Crnoj Gori, samo su nastavak lošeg političkog marketinga kojim pokušava sebe pozicionirati u nacionalističkom dijelu svog biračkog tijela. Nažalost, za svoj lični PR, predsjednik susjedne države učestalo zloupotrebljava naše građane. Iako dobro zna da Srbi u Crnoj Gori nijesu ugroženi, Vučić ne odustaje od uloge tobožnjeg zastupnika prava Srba u regionu. Nošen umišljajem o sopstvenoj bitnosti i važnosti, pokušavajući da sebi pripiše enormni značaj, Aleksandar Vučić, tendenciozno plasira netačne i zlonamjerne teze. Krećući se utabanim stazama Slobodana Miloševića i njegove pogubne politike, svoje brutalno miješanje u unutrašnja pitanja Crne Gore, u stilu nepopravljivog populiste, Vučić redovno pokušava da prikrije dramatičnom zabrinutošću", saopštio je Živković.

Poručio je Vučiću da Crnu Goru i njene građane izostavi iz "svojih PR uradaka".

"Učestalim slanjem istih poruka preko svoje političke posluge u Crnoj Gori, predsjednik Srbije, pokušava da izgovorenu laž pretvori u istinu. Kada državno obilježje Republike Srbije, prikazuje kao zastavu jednog dijela građana Crne Gore, podsjećamo ga da naši građani imaju samo jednu zastavu i to onu koja je simbol države u kojoj žive. Svoju 'zabrinutost' Vučić neka pokazuje na pitanjima koja se tiču njegovih ingerencija, a Crnu Goru i njene građane neka izostavi iz svojih PR uradaka i nebrojanih 'istorijskih' govora", zaključuje Živković.

Bonus video: