Abazović od danas u Njujorku: Predviđeno oko 30 sastanaka, planirana i večera sa Blinkenom

Iz Vlade su rekli da je planirano da Abazović bude učesnik radne večere koju za šefove diplomatija država transatlantskih partnera organizuje američki državni sekretar

6782 pregleda 98 reakcija 15 komentar(a)
Abazović, Foto: Boris Pejović
Abazović, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Vlade i koordinator Ministarstva vanjskih poslova Dritan Abazović boraviće od danas u Njujorku, gdje ga tokom nedjelje očekuje oko trideset bilateralnih i multilateralnih sastanaka tokom i na marginama 78. zasjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Iz kabineta predsjednika Vlade saopšteno kako je planirano da Abazović bude učesnik radne večere koju za šefove diplomatija država transatlantskih partnera organizuje državni sekretar SAD Entoni Blinken.

Učestvovaće i na Godišnjem samitu organizacije Konkordija (Concordia), kao i Ministarskom sastanku o Samitu o budućnosti. Abazović će učestvovati na sastanku na visokom nivou o prevenciji, spremnosti i odgovoru na pandemiju (PPPR), sastanku Grupe prijatelja Alijanse civilizacija (UNAOC), ministarskom sastanku Grupe prijatelja za medijaciju, ali i radnom doručku ministara vanjskih poslova Američko-jadranske povelje (A5).

Abazović će, kako je najavljeno, učestvovati na brifingu Savjeta bezbjednosti UN na visokom nivou o očuvanju mira i bezbjednosti u Ukrajini, radnom doručku ministara vanjskih poslova Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP) i RCC i ministarskom sastanku Grupe prijatelja za odgovornost u Ukrajini (GoFAAU)...

On će, takođe, imati bilateralne susrete sa visokim zvaničnicima zemalja učesnica Ujedinjenih nacija i drugih organizacija. "Planirano je da se Abazović susretne sa predstavnicima izvršnih vlasti brojnih država, ali i mnogobrojnim iseljenicima na centralnom događaju u Sjedinjenim Američkim Državama", zaključuju iz Vlade.

Bonus video: