PES: Skandalozna montaža na TV Happy, naše funkcionere zamijenili Đukanovićem

Iz PES su kazali da to predstavlja nastavak prljave propagande kroz pokušaj izvrtanja realnosti, te povezivanja lidera PES-a Milojka Spajića sa DPS-om

38450 pregleda 355 reakcija 93 komentar(a)
Foto: PES
Foto: PES
Ažurirano: 21.09.2023. 12:18h

Pokret Evropa sad (PES) saopštio je danas da je na televiziji Happy prikazana skandalozna montaža na kojoj su funkcioneri PES-a zamijenjeni nekadašnjim predsjednikom Crne Gore i bivšim liderom Demokratske partije socijalista (DPS) Milom Đukanovićem.

Original
foto: PES

Iz PES su kazali da to predstavlja nastavak prljave propagande kroz pokušaj izvrtanja realnosti, te povezivanja lidera PES-a Milojka Spajića sa DPS-om.

Na originalnoj fotografili pored Spajića koji je i mandatar za sastav nove vlade su predsjednik Crne Gore i zamjenik predsjednika PES Jakov Milatović i funkcioner te partije Andrej Milović.

"Ne miješamo se u uređivačku politiku ove televizije na kojoj gostuju mnogi političari iz Crne Gore, ali zahtjevamo izvinjenje na osnovu podmetanja i pokušaja diskreditacije neprofesionalnim izvještavanjem", ističe se u saopštenju PES.

Oni su dodali da takođe, očekuju i reakciju Agencije za elektronske medije (AEM), te da će PES pokrenuti tužbu i u skladu sa zakonom tražiti adekvatnu reakciju nadležnih.

"Očekujemo da se ovim povodom oglase i oni političari koji često gostuju na Happy televiziji i koji će se, nadamo se, ograditi od ovih propagandnih i neprofesionalnih manira svojstvenih režimu protiv koga su se borili", zaključuje se u saopštenju PES.

Čarapić: Happy TV koja se "bori" za ulazak ZBCG i GP URA u Vladu pokazala pravi karakter te borbe

Funkcioner PES Vasilije Čarapić saopštio je da je "Happy TV koja se ovih dana 'bori' za ulazak ZBCG i GP URA u Vladu upravo pokazala pravi karakter te borbe".

"Očekujemo da se ovim povodom oglase i oni političari koji često gostuju na Happy TV i za koje Milomir Marić lobira, uz nadu da će se ograditi od ovih propagandnih i neprofesionalnih manira svojstvenih režimu protiv koga su se navodno borili", napisao je Čarapić na društvenoj mreži X.

Bonus video: