Abazović: Crna Gora važi za državu sa najvećom perspektivom u integracionim procesima

Abazović je rekao da je američkog državnog sekretara Entonija Blinkena upoznao sa onim što su međunarodne pozicije Crne Gore u vezi sa situacijom u Ukrajini

6192 pregleda 4 komentar(a)
Sa radne večere, Foto: Vlada Crne Gore
Sa radne večere, Foto: Vlada Crne Gore

Crna Gora je svojim ukupnim djelovanjem, u složenim geopolitičkim uslovima, demonstrirala visok nivo kredibilnosti pa u regionu važi za državu sa najvećom perspektivom kada su u pitanju dalji integracioni procesi, saopštio je predsjednik Vlade Crne Gore i koordinator Ministarstva vanjskih poslova (MVP) Dritan Abazović.

Iz Abazovićevog kabineta je saopšteno da je Abazović bio gost na radnoj večeri koju je sinoć za šefove diplomatija država transatlantskih partnera priredio Entoni Blinken, državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

Tokom radne večere, u fokusu su bile tri teme, od kojih se jedna odnosila i na Zapadni Balkan.

"Kolegu Blinkena sam upoznao sa onim što su naše međunarodne pozicije u vezi sa situacijom u Ukrajini, ali i sa planovima kako pospješiti regionalnu saradnju", istakao je Abazović.

Večeri su, pored ministara vanjskih poslova NATO zemalja, prisustvovali i Jens Stoltenberg, generalni sekretar NATO i Džozep Borelj Fonteljes, visoki predstavnik EU za spoljne poslove i bezbjednosnu politiku

Bonus video: