Abazović: Ženama dati više prostora, muškarci se nisu pokazali uspješnim

"Ženama da priliku da svojom mudrošću preuzmu odgovornost kako bi svijet učinili boljim mjestom", rekao je premijer Crne Gore

11467 pregleda 14 komentar(a)
Abazović  na zasijedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, Foto: Vlada Crne Gore
Abazović na zasijedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, Foto: Vlada Crne Gore

U današnjem svijetu, gdje nailazimo na mnogo izazova i konfuzije u kontekstu geopolitike, moramo dati više vremena i prostora ženama jer muškarci nisu bili toliko uspješni, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore i koordinator Ministarstva vanjskih poslova Dritan Abazović.

Kako je saopšteno iz Abazovićevog kabineta, on je to saopštio na sastanku koji se održava na temu "Unapređenja održivosti i prilagodljivosti Agende žene, mir i bezbjednost" tokom 78. zasijedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

"Svijet ne treba da ponavlja iste greške iz prošlosti već da ženama da priliku da svojom mudrošću preuzmu odgovornost kako bi svijet učinili boljim mjestom za život", naveo je Abazović u svom obraćanju.

On se, kako se navodi, zahvalio u ime Vlade Crne Gore.

"U nama ćete uvijek imati partnera od povjerenja za ovu vrstu politike. Nadam se da ćemo iz godine u godinu ovdje dolaziti da prezentujmo bolje rezultate", zaključio je Abazović.

Bonus video: