Abazović u ponedjeljak na FPN u Beogradu: Govoriće na temu "Partijski sistem u Crnoj Gori nakon avgustovskih promjena"

"Abazović će sa politikološkog aspekta razgovarati o okončavanju višedecenijske vlasti jedne partije..."

9035 pregleda 27 reakcija 18 komentar(a)
Abazović, Foto: Boris Pejović
Abazović, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović gostovaće sjutra (ponedjeljak 25. septembra) na Fakultetu političkih nauka (FPN) u Beogradu gdje Nacionalna koalicija za decentralizaciju organizuje organizuje seriju predavanja u okviru Masterclassa škole političkog i izbornog sistema pod nazivom "Od demokratije do autoritarizma i nazad", saopšteno je iz Vlade.

U saopštenju se navodi da će Abazović govoriti na temu "Partijski sistem u Crnoj Gori nakon avgustovskih promjena".

"Abazović će sa politikološkog aspekta razgovarati o okončavanju višedecenijske vlasti jedne partije, saradnji različitih ideoloških opcija u kontekstu partijskog pluralizma i demokratije, političkoj nestabilnosti, kao i o tome da li je moguće sačuvati demokratska dostignuća iz 2020. godine i pronaći kompromis između političkih aktera sa različitim vizijama razvoja Crne Gore", kazali su iz Vlade.

U saopštenju piše da je Abazović doktorirao na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu.

"Bio je student generacije i dobitnik "Zlatne značke" i “Zlatne povelje” Univerziteta u Sarajevu. Specijalizovao se na nekoliko studijskih programa. Usavršavao se na Univerzitetu u Oslu, gdje je završio "Studije mira", a bio je učesnik stručnih programa u SAD-u, Luksemburgu, Austriji, Belgiji, Španiji, Sloveniji", piše u saopštenju.

Iz Vlade su rekli i da je Abazović radio kao demonstrator na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu na predmetima prof. dr Esada Zgodića te da je do sada izdao dvije knjige: "Kosmopolitska kultura i globalna pravda" (2010) i "Kritika globalne etike" (2022).

Bonus video: