Milatović: Osnažiti saradnju Crne Gore i Luksemburga

Milatović je tokom razgovora pričao i o dešavanjima u regionu gdje je istakao "da je Crna Gora opredijeljena da doprinosi jačanju mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu"

5110 pregleda 12 komentar(a)
Jakov i Milena Milatović na prijemu kod Velikog Vojvoda Luksemburga Henrija, 28. septembra 2023. godine, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Jakov i Milena Milatović na prijemu kod Velikog Vojvoda Luksemburga Henrija, 28. septembra 2023. godine, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Veliki Vojvoda Luksemburga Henri primio je predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića i prvu damu Milenu Milatović, saopšteno je iz Službe za informisanje Predsjednika Crne Gore.

"U razgovoru sa Velikim Vojvodom predsjednik Milatović je zahvalio na dosadašnjoj podršci Luksemburga Crnoj Gori i izrazio očekivanje da će ta zemlja nastaviti da još snažnije podržava reformski put naše zemlje", navodi se u saopštenju.

Milatović je kazao da se raduje daljem jačanju prijateljskih veza i, kako se dodaje, unapređenju sveukupne saradnje između Crne Gore i Velikog Vojvodstva Luksemburg.

"Uvjeren sam da ćemo ovom posjetom dati značajan podsticaj tome, i kroz razmatranje zajedničkih ideja i inicijativa doprinositi daljem prosperitetu naših država i naroda”, rekao je Milatović.

Milatović je, kako se navodi, pozvao Velikog Vojvodu u zvaničnu posjetu Crnoj Gori "što je sa zadovoljstvom prihvaćeno".

Kako se u saopštenju dodaje, Milatović je tokom razgovora pričao i o dešavanjima u regionu gdje je istakao "da je Crna Gora opredijeljena da doprinosi jačanju mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu".

Bonus video: