Milatović sa dijasporom u Luksemburgu: Posvećenost održavanju bliskih veza

Crnogorski predsjednik je kazao da će sa pozicije koju pokriva uraditi sve da se poboljša odnos Crne Gore sa dijasporom "na zadovoljstvo svih"

3756 pregleda 6 komentar(a)
Milatović sa dijasporom u Luksemburgu, Foto: Predsjednik Crne Gore
Milatović sa dijasporom u Luksemburgu, Foto: Predsjednik Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović se u okviru posjete Luksemburgu sastao sa predstavnicima udruženja crnogorske dijaspore u toj zemlji, saopšteno je iz njegovog kabineta.

“Raduje me da vidim da je naša dijaspora dobro integrisana u društveni sistem Luksemburga i da čini čak četvrtinu stanovnika ove zemlje koji ne dolaze iz neke od država Evropske unije. Pridajem veliki značaj saradnji sa crnogorskom dijasporom i posvećen sam održavanju bliskih veza sa našim iseljenicima koji su njen neodvojivi dio”, poručio je Milatović.

Milatović sa dijasporom
Milatović sa dijasporomfoto: Predsjednik Crne Gore

Kako se navodi, predstavnici dijaspore su kazali da je za njih važno da uspostave trajne veze sa Crnom Gorom kao i da se njihovo pitanje tretira sa puno pažnje i senzibiliteta.

"Ukazali su na problem slabe avio- povezanosti sa Crnom Gorom, nefunkcionisanja Savjeta za dijasporu ali i istakli važnost otvaranja pitanja dvojnog državljanstva", piše se u saopštenju.

Jakov Milatović
foto: Predsjednik Crne Gore

Milatović je kazao da će sa pozicije koju pokriva uraditi sve da se poboljša odnos Crne Gore sa dijasporom "na zadovoljstvo svih", te da je spreman da pomogne i čuje sve sugestije i prijedloge na koji se to način može najbrže postići u narednom periodu.

Bonus video: