Liberalna partija: Pljevaljska vlast već dugo prkosi zdravom razumu i Ustavu Crne Gore

"Crna Gora je sve više taoc u okovima promašenih radikalnih politika", smatraju iz LP

1339 pregleda 11 komentar(a)
Liberalna partija, Foto: Liberalna partija
Liberalna partija, Foto: Liberalna partija

Današnja odluka Skupštine Opštine Pljevlja da se crkveni praznik proglasi za Dan Opštine finalni je čin šovinističke farse pljevaljske vlasti koja već dugo prkosi zdravom razumi ali i Ustavu Crne Gore, saopšteno je iz Liberalne partije (LP).

Iz te partije su pozvali Vladu Crne Gore da "se urazumi i stane na kraj divljaljanju lokalnih ekstremista i nacionalista" iz Pljevalja tako što će poništiti ove odluke i predlog Statuta, iako je, kako kažu, teško mnogo očekivati od Vlade koja je "dala značajan doprinos upravo ovakvoj situaciji u društvu".

"Predsjednik Opštine Vraneš, od ranije poznat po svojem ekstremizmu, zajedno sa političkom klikom bivšeg DF, u svakoj normalnoj i demokratskoj evropskoj državi odavno bi bio oštro sankcionisan i udaljen sa javne funkcije. Umjesto toga, prije nekoliko dana javno su obećali svojim mentorima iz SPC da će uraditi ovo što su uradili ukidanjem antifašističkog praznika i nametanjem crkvenog, u multietničkim Pljevljima, kako bi unijeli smutnju, nered i haos u grad ali i državu. Sve je to dio iste strašno opasne ideologije DF odnosno koalicije Za budućnost Crne Gore, njihovih partnera i Srpske crkvne, koji Crnu Goru i sve njene različitosti vidi kao krvne neprijatelje i to nikad nijesu ni krili", navode iz LP.

Ono što zabrinjava, kazali su, jeste da trenutni predsjednik Crne Gore Jakov Milatović "već mjesecima uporno insistira da ovaj savez i ova retrogradna ideologija moraju biti dio nove Vlade Crne Gore" čije formiranje, kako smatraju iz LP, namjerno sabotira u tom cilju.

"Nakon nazivanja Dana nezavisnosti cirkusom za koji odbijaju da okite grad državnim zastavama, isticanja zastava stranih država na insititucijama, progona vjerskih i nacionalnih manjina iz lokalne uprave, pretvaranja lokalne uprave i preduzeća u zlatne sponzore SPC, konačno su i potvrdili svoju ideologiju obilježavanjem dana žalosti Srbije u crnogorskom gradu i podrškom terorističkim napadima na Kosovu koje je i EU prepoznala kao terorizam i pokušajem zatiranja antifašističkog nasljeđa ukidanjem Dana Opštine", dodaje se u saopštenju.

Iz LP su zaključili da je Crna Gora sve više "taoc u okovima promašenih radikalnih politika koje, polako izjedaju sve segmente društva" i kojima se, prema njihovom mišljenju, mora stati na kraj.

Bonus video: