Maslovar: Dokle ćete da ćutite, podnesite ostavke, grad je u haosu

"Dugačka je lista praznih obećanja, drage kolege, da bi imali prostora da prolongirate odluku koja je jedino ispravna i svima potpuno jasna", kazala je odbornica Demokrata u budvanskom parlamentu

4455 pregleda 39 reakcija 2 komentar(a)
Maslovar, Foto: Demokratska Crna Gora
Maslovar, Foto: Demokratska Crna Gora

Odbornica Demokrata u budvanskom parlamentu Slavica Maslovar pozvala je predstavnike vladajuće većine iz redova nekadašnjeg Demokratskog fronta da svi redom podnesu ostavke počev od predsjednika Opštine Mila Božovića.

"Poštovane kolege vladajuće većine do kada ćete tišinom i ne preuzimanjem odgovornosti da srozavate ugled grada i institucija? Najmanje što možete da uradite jeste da podnesete ostavke, svi redom, počev od Predsjednika. Resetujete sve na nulu, raspustite skupštinu i obezbijedite uslove da pravimo lokalnu vlast koja će upravljati gradom u interesu svih građana. Nemate pravo stajati dezorjentisani i pogubljeni pred činjenicom da je grad doživio i moralno i političko posrnuće. Gdje su predizborna obećanja, projekti, kapitalne investicije, gdje je minimum koji je bio planiran Budžetom?! Gdje je odgovornost za neučinjeno i nerealizovano?! Da li su građani zaslužili ovo što imamo danas ili želimo da imamo uređenu, savremenu, strateški razvijenu, funkcionalnu Budvu?!", navela je Maslovar u saopštenju te dodala:

"Dugačka je lista praznih obećanja, drage kolege, da bi imali prostora da prolongirate odluku koja je jedino ispravna i svima potpuno jasna. Od Evropske prijestonice kulture došli smo do titule „Not capacity to deliver“, do titule grada koji ne nudi institucionalnu sigurnost i jasnost u namjeri i mogućnosti da stane iza projekata koje prezentuje, jer je i ovog puta Budva za vas bila na drugom mjestu. Predsjednik Opštine u zatvoru zbog optužnica za međunarodni kriminal narkoticima, lokalna samouprava u v.d. statusu, potrošačka izvršenja budžeta za razliku od obećanog razvojnog i investicionog budžeta, komunalni haos, nefunkcionalna gradska preduzeća…. Dok je grad u haosu i v.d. stanju, jedini odgovor koji su građani dobili je TIŠINA. Pa vas pitamo je li i dalje Budva na prvom mjestu? Zbog svega i zbog svih nas, ne mučite ni sebe ni grad, molim vas da osjetite momenat i prekinete agoniju koja se i dalje zahuktava sa nesagledivim posljedicama po Budvu. Podnesite ostavke, raspustite Skupštinu i idemo na izbore. Rješenje pošteno i čisto kao suza".

Bonus video: