Raičević, Martinović i Đeljošaj nijesu u konfliktu interesa, neće primati dvije plate

U odlukama ASK-a se navodi da je izbor Raičevića, Martinovića i Đeljošaja na mjesto predsjednika opština uslijedio prije parlamentarnih izbora na kojima su dobili poslanički mandat. To ne znači i da će primati dvije plate, već imaju pravo na razliku zarade

7918 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Antikorupcija.me
Foto: Antikorupcija.me

Agencija za sprječavanje korupcije (ASK) utvrdila je da predsjednici opština Bar, Kolašin i Tuzi nijesu prekršili odredbe Zakona o sprečavanju korupcije, koje se odnose na ograničenja u vršenju javnih funkcija.

U odlukama ASK-a se navodi da Dušan Raičević, Vladimir Martinović i Nik Đeljošaj nijesu u konfliktu interesa, jer je njihov izbor na mjesto predsjednika opština uslijedio prije parlamentarnih izbora na kojima su dobili poslanički mandat.

Oni na ovaj način mogu neometano da obavljaju poslaničku dužnost jer, kako se navodi u obrazloženju ne radi se o nespojivim funkcija.

To ne znači i da će primati dvije plate, već imaju pravo na razliku zarade.

ASK je pokrenula postupke protiv premijera Dritana Abazovića i osam javnih funkcionera zbog sumnje da su prekršili Zakona o sprječavanju korupcije koje se odnose na ograničenja u vršenju javnih funkcija.

Tada su postupci pokrenuti i protiv aktuelnog ministara - unutrašnjih poslova Filipa Adžića, ekologije, prostornog planrianja i urbanizma Ane Novaković Đurović, kapitalnih investicija Ervina Ibrahimovića, rada i cocijalnog staranja Admira Adrovića, poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimira Jokovića i zdravlja Dragoslava Šćekića.

Bonus video: