Demokrate: Svaki put kad pomislimo da je DPS dosegao vrhunac budalaština, oni nas iznenade

"DPS planira da promijeni Dan oslobođenja Podgorice jer se isti poklapa sa praznikom Sveti Nikola i umjesto 19. decembra proglasi dan kada su prokopali tunel do Višeg suda"

8987 pregleda 64 reakcija 62 komentar(a)
Foto: Demokrate Nikšić
Foto: Demokrate Nikšić

Svaki put kad pomislimo da je Demokratska partija socijalista (DPS) dosegla vrhunac budalaština, oni nas iznenade, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Oni su upitali da je to možda zato što stalno podsjećaju na površne bajke prije spavanja, a ne na ozbiljne političke stavove.

"No, kako kažu, svaka priča ima svoju publiku. Ova vaša je trenutno u zatvoru", dodaje se u saopštenju.

"Ali, šta da radimo. Kako ste vršili, tako ste obršili. Vi baš mislite da smo mi naivni, pa da nasijedamo na vaše dječije fore i fore onih sa kojima dijelite narod, sa kojima izazivate nacionalističku mržnju, sa kojima ste pripremali fiktivne debate tokom predsjedničkih izbora, sa kojima se fiktivno svađate, a svaki potez dogovarate i na kraju oni sa kojima dijelite najopasnije krijumčare droge u Evropi", navodi se u saopštenju.

Oni su kazali da su shvatili da DPS predlaže novu definiciju lokalnih praznika i Dana državnosti, prilagođenu njihovom ličnom stilu, profilu i narativu.

"E, tako DPS planira da promijeni Dan oslobođenja Podgorice jer se isti poklapa sa praznikom Sveti Nikola i umjesto 19. decembra proglasi dan kada su prokopali tunel do Višeg suda, za Dan Nikšića dan kada su istaknuti DPS-ovci na Grahovu pjevali pjesmu: ,,da zna bula kakva je slanina, ne bi ljubila Turčina”, za praznik Pljevalja dan kada je DPS džamiju pretvorio u naplatni punkt Elektroprivrede Crne Gore, za praznik Prijestonice dan kada je Đukanović kazao da najviše mrzi stopostotne Crnogorce, za praznik Herceg Novog dan kada je Đukanović kazao da je pohod na Dubrovnik opravdan i svrsishodan, te da je svako suprotno stanovište izdajničko, za praznik Tuzi dan kad je Đukanović kazao da se nada da će sa Albancima završiti zajednički život za sva vremena, za dan Zete dan kada je Migo drpio kovertu, za dan Kotora dan formiranja Kavačkog klana, za dan Mojkovca dan kada je Đukanović zaradio prvi milion, a sin samo u jednoj godini 14 miliona profita, za praznik Budve dan kada je Đukanović saopštio da mu je DF potpuno prihvatljiv partner, pa samim tim i gospoodin Mandić, za Dan Bijelog Polja dan kada su DPS-ovci pustili u zemlju regionalne kasape Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, te tvrdili da su oni prijatelji Crne Gore, a za Dan državnosti naravno dan rođenja Radoja Zvicera, njihovog vrhovnog vođe sa kojim su kasapili crnogorske građane, likvidirali i sahranjivali nezavinse novinare i urednike, časne policijske funkcionere, pokrali pola države i hapsili, prebijali i otpuštali pošteni narod Crne Gore", piše u saopštenju Demokrata.

Istakli su da je to DPS verzija najsvjetlijih trenutaka u crnogorskoj istoriji.

Iz Demokrata su rekli da znaju "šta DPS i boli i plaši".

"Vas gospodo boli, što smo vas spriječili da se na prevaru vratite na vlast, a plaši to što ćemo mi doći na vlast, a tada od vaših kriminalaca neće ostati kamen na kamenu. Nastavite, jer svaki vaš ton je glas koji podsjeća na istinu koju ste željeli zakopati. Mi ćemo, kao i uvijek, sa smješkom slušati vaša tiha, ali odjekujuća cviljenja, dok u tišini radimo na zamci u koju ste već upali", zaključuje se u saopštenju.

DPS je ranije danas saopštio da su Demokrate na čelu sa Aleksom Bečićem, pokazale "svoje pravo lice" glasanjem da se dan oslobođenja Pljevalja od fašističke okupacije ne slavi više kao Dan opštine i da građani te multietničke i multivjerske sredine treba da obilježavaju pravoslavni praznik Svete Petke kao Dan Pljevalja.

Bonus video: