ZBCG: Popis će otkriti da Crna Gora ima manji broj državljana koji žive u njoj nego što ih je upisano u biračkom spisku

"Podatak o manjem broju državljana u odnosu na broj upisanih u biračkom spisku biće dovoljan da zauvijek u paramparčad rasturi priču bivšeg režima o stabilnosti i funkcionalnosti sistema dok su oni vodili Crnu Goru", kazali su iz ZBCG

18321 pregleda 69 reakcija 68 komentar(a)
Za budućnost Crne Gore, Foto: Za budućnost Crne Gore
Za budućnost Crne Gore, Foto: Za budućnost Crne Gore

Popis će otkriti da Crna Gora ima manje državljana koji žive u državi, nego što ih je upisano u biračkom spisku, saopštili su iz koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG).

Kako su kazali, to će potvrditi da je postojala politička "krađa i prekrajanje izborne volje građana Crne Gore", te da će potvrditi ono što je ta koalicija, kao i nekadašnji Demokratski front (DF) "bezbroj puta govorila".

"Sinhronizovana akcija Demokratske partije socijalista (DPS), njihovih političkih satelita, raznih parapolitičkih organizacija na njihovom platnom spisku, kao i bivših režimskih medija, koji u transu ponavljaju mantru o odlaganju popisa, pokazatelj su činjenice da ostaci tog korumpiranog sistema na svaki način žele da zaustave da istina o Crnoj Gori izađe na vidjelo. Skrivajući se iza floskula o "nepripremljenosti i haotičnom političkom momentu", kao i iza notornih laži o "nasilnoj promjeni demografske slike Crne Gore“, oni zapravo žele da prikriju ono što je najbitnije da cijela Crna Gora vidi.", rekli su iz ZBCG.

Prema njihovim riječima, podatak o manjem broju državljana u odnosu na broj upisanih u biračkom spisku biće dovoljan da "zauvijek u paramparčad rasturi priču bivšeg režima o stabilnosti i funkcionalnosti sistema dok su oni vodili Crnu Goru".

Ovaj podatak će, kako su kazali, biti posebno bitan i zbog toga što je birački spisak, kako tvrde iz ZBCG, i dalje pod kontrolom DPS-a

"Upravo zbog toga što se nakon veličanstvene pobjede 30. avgusta 2020. godine nije dozvolilo tadašnjem DF, a sadašnjoj koaliciji ZBCG, da uđe u vladu i na taj način se pozabavi i tim problemom", dodali su.

Naveli su i kako je "podjednako bitna činjenica", da će se popisom ustanoviti imovina svih građana Crne Gore.

"Konačno će obznaniti da nekadašnji gradonačelnici i visoki funkcioneri poput Miomira Mugoše i Brana Gvozdenovića imaju na stotine stanova. Utvrdiće se i čija je "ničija kuća" na Gorici. Suštinski, za njih je nacionalno pitanje, zapravo finansijsko", rekli su iz ZBCG.

Zbog navedenih razloga, "a ne zbog nekih šturih izgovora", iz ZBCG smatraju da bivši režim ne želi da se održi popis.

"Sada kada je Monstat profesionalizovan i kada svi imaju kontrolu nad popisom, konačno će se potvrditi 30 godina nepočinstava i manipulacije građanima Crne Gore. Crna Gora ovo zna i nikakvog odlaganja popisa neće biti. Vrijeme je da se konačno dobije prava slika o stanju u državi", zaključili su.

Bonus video: