DPS: Milatović radi na tome da se vlada ne sastavi

"Drago nam je ipak što je Milatović, makar deklarativno i retorički, došao na platformu Demokratske partije socijalista", rekli su iz DPS-a

12359 pregleda 87 reakcija 43 komentar(a)
DPS, Foto: DPS
DPS, Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) je saopštila da se predsjednik Crne Gore, Jakov Milatović, na današnjoj pres konferencij u "želji da sebe predstavi kao državnika zapravo nije pokazao ništa izuzev narcisoidnosti, površnosti i neznanja".

Oni su kazali, kako se navodi u saopštenju, da je Milatović pokazao namjeru da "kršeći Ustav preuzme ulogu mandatara i time nastavi unutarpartijski obračun u Evropi sad, svjesno radeći na tome da se nova vlada ne sastavi", a sve to, kako su kazali iz DPS-a, "kako bi Dritan Abazović mogao da ispuni i posljednji nalog njihovog zajedničkog vlasnika, Aleksandra Vučića – održavanje popisa".

"Drago nam je ipak što je Milatović, makar deklarativno i retorički, došao na platformu Demokratske partije socijalista. Da ga podsjetimo, dok su njegovi partneri iz DF-a, koje sada na sve načine pokušava po Vučićevom nalogu da predstavi evropskom strukturom, gostovali po ruskim televizijama i kitili se ruskim rubljama upravo je DPS vodio vlade tokom kojih su započeti pregovori sa Evropskom unijom, otvorena sva pregovaračka poglavlja i privremeno zatvorena tri", navodi se u saopštenju DPS-a.

Zbog toga moramo poručiti Milatoviću, naveli su oni, da nastavi da se trudi.

"Ukoliko zaista uvidimo da je istinski spreman da podrži evropsku platformu možda se i kvalifikuje da bude naš partner u budućnosti. Za sada, dok ne dokaže drugačije, on je ipak samo mali narcisoidni proizvod beogradske laboratorije baš poput Dritana Abazovića i slične posluge preko koje Aleksandar Vučić vuče poteze u Crnoj Gori", saopšteno je iz DPS-a.

Bonus video: