Abazović i Maske: Francuska jača prisustvo u regionu

„Pozdravljena je i odluka o imenovanju specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan koja je na liniji opredijeljenosti Francuske da pojača svoje prisustvo u regionu i pomogne na njegovom evropskom putu“, kaže se u saopštenju

2190 pregleda 2 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore

Francuska je spremna da podrži evropsku integraciju Crne Gore i unapredi saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa, poručila je francuska ambasadorka An Mari Maske na sastanku sa crnogorskim premijerom Dritanom Abazovićem.

Kako je saopšteno iz Vlade, Abazović je poželio Maske uspješan mandat u službi daljeg snaženja bilateralne saradnje.

On je ocijenio da dvije države njeguju prijateljske odnose koji su ojačani savezništvom u okviru NATO-a, i principijelnom podrškom Francuske evropskoj integraciji Crne Gore.

„Pozdravljena je i odluka o imenovanju specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan koja je na liniji opredijeljenosti Francuske da pojača svoje prisustvo u regionu i pomogne na njegovom evropskom putu“, kaže se u saopštenju.

Maske je, navodi se, ponovila opredijeljenost Francuske da podrži evropsku integraciju Crne Gore i iskazala spremnost za intenzivnu saradnju sa Vladom Crne Gore po pitanju unapređenja saradnje dvije zemlje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Sa sastanka
Sa sastankafoto: Vlada Crne Gore

Sagovornici su, kako je saopšteno iz Vlade, ocijenili da postoji prostor za dalje snaženje ekonomske saradnje.

"Između ostalog kroz veće prisustvo francuskih investicija, kao i jačanje turističke saradnje, imajući u vidu dobru avio-povezanost dvije zemlje i zabilježeni rast turista iz Francuske", dodaje se u saopštenju.

Iz Vlade su rekli da je na sastanku iskazano očekivanje da će početkom naredne godine biti otvoren Regionalni centar za borbu protiv sajber kriminala i sajber bezbjednost.

"Te iskazana opredijeljenost za jačanje saradnje u oblastima od obostranog interesa uz snaženje političkog dijaloga na visokom nivou“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: