DPS Andrijevica: Onemogućavanje održavanja sjednice SO koordinisana akcija Vlade, policije i tužilaštva

"Može se očekivati slični scenariji i u drugim sredinama ali i u crnogorskom parlamentu"

5659 pregleda 4 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Onemogućavanje održavanja sjednice Skupštine opštine (SO) Andrijevica koordinisana je akcija Vlade, policije i tužilaštva, saopštili su iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Andrijevica.

Oni su izrazili bojazan da će ovakvo ćutanje i nečinjenje nadležnih državnih organa proizvesti dalje dalekosežne posljedice, te da se po uzoru na andrijevački primjer od strane, kako se navodi u saopštenju, kabadahijskih družina može očekivati slični scenariji i u drugim sredinama ali i u crnogorskom parlamentu.

"Možemo da konstatujemo da je sve navedeno bila klasična koordinisana akcija svih navedenih sa ciljem da se unizi SO Andrijevica ali i nastavi sa procesom devastacije crnogorskih institucija. Takođe, izražavamo bojazan da će ovakvo ćutanje i nečinjenje nadležnih državnih organa proizvesti dalje dalekosežne posljedice, te da po uzoru na andrijevački primjer od strane kabadahijskih družina možemo očekivati slične scenarije i u drugim sredinama ali i u crnogorskom parlamentu", naveli su iz DPS-a.

"Ni danas nije bilo moguće održati sjednicu Skupštine opštine Andrijevica, na kojoj je trebalo razmatrati inicijativu za smjenu predsjednika opštine Željka Ćulafića", piše u saopštenju.

Oni su istakli da ovo, sedmo po redu, onemogućavanje da se održi sjednica nije ništa drugo do izrugavanje svim pozitivno-pravnim normama Crne Gore, kao i njenim institucijama sistema od strane onih koji su perfidnim zloupotrebama lokalnu vlast u potpunosti podredili sopstvenim interesima.

"Pored činjenice da ne poštuju zakone, demokratske principe i generalno načela vladavine prava, ovu kabadahijsku vlast ne interesuje ni normalno funkcionisanje lokalne zajednice niti naši sugrađani", dodaje se.

Iz DPS-a su poručili da je upravo na slučaju opštine Andrijevica crnogorska javnost uvidjela eklatantan primjer nefunkcionisanja sistema i generalno državnog aparata.

"U prilog tome podsjećamo da smo se mjesecima obraćali Vladi, ministarstvima unutrašnjih poslova i javne uprave, Upravi policije, Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama, pisali krivične prijave i ukazivali na ove opstrukcije. Međutim od njih smo dobili samo ignorisanje i samoproglašavanjem nenedležnim", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: