Crna Gora otvara ambasadu u Švajcarskoj

Otvaranje Ambasade Crne Gore u Švajcarskoj, kako se navodi, doprinijeće jačanju ukupnih odnosa, a crnogorskm državljanima će olakšati komunikaciju i omogućiti obavljanje konzularnih radnji, u skladu sa međunarodnim konvencijama

6846 pregleda 8 komentar(a)
Ženeva (ilustracija), Foto: Shutterstock
Ženeva (ilustracija), Foto: Shutterstock

Crna Gora će otvoriti ambasadu u Švajcarskoj sa ciljem jačanja ukupnih odnosa i olakšavanja komunikacije za crnogorske građane, odlučeno je na sjednici Vlade.

Iz Vlade su rekli da je Crna Gora, nakon zatvaranja ambasade u Bernu, sa diplomatskim predstavnicima Švajcarske postigla dogovor da se zbog racionalizacije troškova otvori ambasada u Ženevi, u prostorijama koje koristi Stalna misija Crne Gore pri Ujedinjenim nacijama i drugim međunarodnim organizacijama.

Otvaranje Ambasade Crne Gore u Švajcarskoj, kako se navodi, doprinijeće jačanju ukupnih odnosa, a crnogorskm državljanima će olakšati komunikaciju i omogućiti obavljanje konzularnih radnji, u skladu sa međunarodnim konvencijama.

“Imajući u vidu da za sada, u privremenom trajanju i hitnim slučajevima, konzularne usluge crnogorskim državljanima pruža Generalni konzulat Crne Gore u Njemačkoj, u Frankfurtu, otvaranje Ambasade Crne Gore u Švajcarskoj ocijenjeno je neophodnim”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: