Jovanović: Božović potpisao septembarske plate, u opštinskoj kasi preko 13 miliona

Takođe, redovno su potpisivana i druga službena dokumenta zbog čega je Opština poslovala redovno i uspješno o čemu svjedoči i priprema pozitivnog rebalansa budžeta za 2023. godinu jer smo uspjeli da ostvarimo rekordan iznos naplate poreza, boravišne i turističke takse...", rekao je Jovanović

16080 pregleda 19 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Predsjednik Opštine Budva potpisao je septembarske zarade za zaposlene Opštine, javnih ustanova i lokalnih preduzeća koja se finansiraju iz opštinske kase.

To je Vijestima potvrdio predsjednik Skupštine opštine Nikola Jovanović.

“Na ovaj način će zaposleni uredno primiti svoje zarade, a Opština i lokalna preduzeća će redovno izmiriti sve svoje obaveze prema dobavljačima, političkim partijama, primaocima socijalnih naknada, naknade za novorođenu djecu, stipendije, ugovorene i druge obaveze. Novca u opštinskoj kasi ima preko 13 miliona što znači da je Opština likvidna i solventa jer se radi o rekordnom iznosu sredstava na računu Opštine u poslednjih pet godina”, kazao je Jovanović Vijestima.

Kako je istakao, u prethodnih šest mjeseci su plate zaposlenima u Opštini i opštinskim firmama isplaćene u zakonski predviđenom roku, do 15. u tekućem mjesecu za prethodni mjesec i nije bilo nikakvog kašnjenja

“Takođe, redovno su potpisivana i druga službena dokumenta zbog čega je Opština poslovala redovno i uspješno o čemu svjedoči i priprema pozitivnog rebalansa budžeta za 2023. godinu jer smo uspjeli da ostvarimo rekordan iznos naplate poreza, boravišne i turističke takse kao i ostvatimo prihode po osnovu naknade za komunlano opremanje građevinskog zemljišta i ostvarimo druge prihode. Sva spinovanja u međuvremenu koja su se mogla čuti i pročitati su bila sračunata sa namjerom da se dezavuiše javnost i nanese politička šteta. Za razliku od vremena kada je DPS upravljao Opštinom i kada zaposleni po osam mjeseci nisu primali plate jer je račun bio blokiran zbog brojnih korupcionaških afera i zloupotrebe službenih dužnosti funkcionera, nije se vodila ni približno negativna kampanja kao što je to slučaj sada u Budvi. Očito je da smo olako zaboravili sva nepočinstva DPS-a koji su zloupotrebljavajući svoje funkcije, otimali novac iz opštinskog budžeta. Poštujući prezumpciju nevinosti svakog građanina Crne Gore, obavljao on javni funkciju ili ne, moramo poštovati princip da je svako nevin dok se ne utvrdi njegova krivica i to pravosnažnom sudskom presudom. Takva pretpostavka omogućaca i pravo da se vrši iavna funkcija i službena ovlašćenja u skladu sa izbornom voljom građana, u skladu sa Ustavom i zakonima Crne Gore”, zaključio je Jovanović.

Bonus video: