Sreli se Bošković i Porošenko: CG iskustvo za evroatlantski put Ukrajine

Porošenko očekuje da će sve više ukrajinskih građana da posjećuje Crnu Goru, a tome se nada i ministar Bošković
21 komentar(a)
Petro Porošenko, Predrag Bošković, Foto: President.gov.ua
Petro Porošenko, Predrag Bošković, Foto: President.gov.ua
Ažurirano: 23.08.2017. 21:19h

Crna Gora snažno podržava evropske aspiracije Ukrajine i politiku otvorenih vrata NATO-a, saopštio je crnogorski ministar odbrane Predrag Bošković u razgovoru sa predsjednikom Ukrajine Petrom Porošenkom.

Ukrajinski predsjednik je čestitao Crnoj Gori članstvo u NATO-u, uz poruku da će nastojati da iskoriste crnogorsko iskustvo za svoje evroatlantske integracije, potvrđeno je “Vijestima” nakon sastanka.

Bošković se večeras susreo sa predsjednikom Ukrajine u Kijevu, a sjutra će prisustvovati svečanoj dvočasovnoj vojnoj paradi na glavnom kijevskom trgu, Maidan Nezalezhnosti. Povod je proslava 26. godišnjice nezavisnosti Ukrajine i 100 godina od formiranja Ukrajinske nacionalne armije.

Ministar Bošković je, uz čestitke, poželio da mir se vrati na prostore Istočne Ukrajine. Prvi čovjek odbrane zahvalio je Ukrajini na pomoći tokom požara u Crnoj Gori.

Porošenko je zahvalan Crnoj Gori na podršci "u najtežem periodu za državu i ukrajinski narod". On očekuje da će sve više ukrajinskih građana da posjećuje Crnu Goru, a tome se nada i ministar Bošković.

Bonus video: