Klarić sa Bašom i Šumaherom: Skupština ima kontinuiranu saradnju sa predstavnicima lokalnih vlasti

Generalni sekretar Skupštine sa delegacijom Komiteta za monitoring Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti SE

1735 pregleda 3 komentar(a)
Klarić sa delegacijom Komiteta za monitoring Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope, Foto: Skupština Crne Gore
Klarić sa delegacijom Komiteta za monitoring Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope, Foto: Skupština Crne Gore

Skupština Crne Gore ima kontinuirano konstruktivnu i proaktivnu saradnju sa predstavnicima lokalnih vlasti, kazao je Generalni sekretar Skupštine Crne Gore Aleksandar Klarić.

On se, kako je saopšteno iz Skupštine, sastao se sa delegacijom Komiteta za monitoring Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope koju su predstavljali izvjestioci za lokalnu i regionalnu demokratiju Čemal Baš i Soren Šumaher.

Tokom sastanka je ocijenjeno da će nalazi izvjestilaca biti nesumnjivo važna smjernica za dalje unapređenje i jačanje lokalne demokratije u Crnoj Gori, uz naglasak na punu otvorenost i spremnost Službe Skupštine da pruži podršku u pitanjima koja su u zakonodavnoj nadležnosti.

"Uz podsjećanje da su radna tijela Skupštine Crne Gore tokom prethodnog mandata organizovala više tematskih sjednica i sastanaka u brojnim crnogorskim opštinama, generalni sekretar je upoznao sagovornike i sa činjenicom da Skupština Crne Gore ima kontinuirano konstruktivnu i proaktivnu saradnju sa predstavnicima lokalnih vlasti", piše u saopštenju.

Dodaje se da je sastanak bio prilika da sagovornici razmijene mišljenja o zakonodavnim aktivnostima Skupštine u oblasti lokalne samouprave, mehanizmima saradnje između centralne i lokalne vlasti, postupku konsultacije sa lokalnim vlastima, kao i procesu decentralizacije u Crnoj Gori.

"Izvjestioci Komiteta za monitoring Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope borave u Crnoj Gori od 3. do 5. oktobra ove godine, u cilju praćenja obaveza koje je Crna Gora preuzela potpisivanjem i ratifikacijom Evropske povelje o lokalnoj samoupravi i pripreme izvještaja o stanju lokalne demokratije u Crnoj Gori", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: