Đuričković: Milatovićeve riječi i djela su ideološki posvađani

Milatović, kako smatra Đuričković, "u kontinuitetu pokušava da iskrivi realnost" u kojoj se nalazi crnogorsko društvo

2413 pregleda 19 komentar(a)
Đuričković, Foto: SD
Đuričković, Foto: SD

Međunarodni sekretar Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Miloš Đuričković poručio je predsjedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću da "ne može pričati o putu u Evropsku uniju (EU), a zagovarati Vladu sa Demokratskim frontom (DF) i Građanskim pokretom URA”.

On je kazao kako su Milatovićeva djela "ideološki posvađana", te da su u suprotnosti sa onim što su stavovi EU i SAD, dodajući da se takvima teži priključiti.

"Ne možete pričati o jačanju saradnje sa NATO-om, a sastaviti kabinet koji ste sastavili. Ne možete pričati o putu u EU, a zagovarati Vladu sa DF i pokretom URA", rekao je Đuričković.

Milatović, kako smatra Đuričković, "u kontinuitetu pokušava da iskrivi realnost" u kojoj se nalazi crnogorsko društvo.

"Valjda je gospodin Milatović umislio da uz poziciju Predsjednika Crne Gore dolaze i natprirodne moći, pa u kontinuitetu pokušava progurati tezu da se od 2020. godine u Crnoj Gori dešavaju pozitivne promjene, da smo postali po prvi put demokratska zemlja i da smo trasirali evropski put", navodi Đuričković.

U Crnoj Gori su se ljudi, prema njegovim riječima, navikli da ih svakodnevno "bombarduju političkim lažima i glupostima".

"Stvarno se pitam, da li neko, pa makar to bio i predsjednik, može biti toliko bezočan da, nakon tri najgora godišnja izvještaja o EU integracijama, najgoreg izvještaja o stanju demokratije u Crnoj Gori i brojnih drugih negativnih ocjena sa međunarodnih adresa, kaže tim istim adresama i kreatorima tih ocjena i izvještaja da, smo protekle tri godine bili na pravom putu. “Čini se da je gospodin Milatović izgubljen u prevodu.", naglasio je Đuričković.

Poruke koje dobija od Zapadnih partnera su, prema riječima Đuričkovića, "šta bi Crna Gora mogla biti, ukoliko odustane od politike koju je upravo vodila zadnje tri godine, a čiji je Milatović reprezent".

"Ako ste Vi izgubljeni u prevodu, na Zapadu sigurno nijesu.Svima je jasno da, kad pozivate na inkluzivnost i vašu platformu, mislite na DF. Da kad pričate u uspješnosti zadnje tri godine, pokušavate abolirati nepočinstva Abazovića i pokreta URA", dodao je međunarodni sekretar SD-a.

U kontekstu Vaše platforme, kazao je Đuričković obraćajući se crnogorskom predsjedniku, "valja vas podsjetiti da to nije Vaš posao već posao Vlade".

"Vi možete imati mišljenje o tome, ali nijeste pozvani da kreirate i sprovodite EU integracije. Samim tim vaša isprazna platforma nije relevantna. Takođe, valja Vas podsjetiti da Vi nijeste ogledalo naroda već je to Skupština Crne Gore. Vi u zemlji i inostranstvu ne predstavljate narod, nego državu. Vašim izborom za Predsjednika, Vi jeste postali predsjednik svih nas, ali svi mi nijesmo postali vaši glasači", zaključio je Đuričković.

Bonus video: