Đukanović: "Vijesti" promovišu fašističke ideje

Đukanović smatra da to nije pitanje oštre kritike i da on ne pravi kompromise sa fašizmom
188 pregleda 70 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.04.2018. 22:13h

Predsjednik Demokratske partije socijalista i kandidat za predsjednika Crne Gore Milo Đukanović kazao je da "Vijesti" promovišu fašističke ideje.

"Ako vi šaljete poruku da moj sin ne može da bude neko ko se bavi biznisom na crnogorskom ekonomskom prostoru, to je poruka da bi neko trebalo biti diskriminisan. To su fašističke ideje. Mislim da se s fašizmom ne mogu praviti kompromisi“, naveo je Đukanović u emisiji "Živa istina".

Đukanović smatra da to nije pitanje oštre kritike prema njemu i da on ne pravi kompromise sa fašizmom, te da nema tog pritiska koji će ga spriječiti da to kaže. On navodi da mnogo ljudi na crnogorskoj javnoj sceni pravi kompromise sa fašizmom i su oni "koji su pristali na pravila terora koja se diktiraju iz tih centara."

On je kazao da su to metode reketiranja i navodi da se radi o kriminalnim aktivnostima. Đukanović je ironično komentarisao brojna upozorenja međunarodnih organizacija. "Zaboga, trebalo bi medijima omogućiti da daju svoj doprinos demokratizaciji, pa čak i kada su njihova poslovanja na granici, ili ispod granice legalnog poslovanja". On navodi da su to poruke Evropske komisije, OEBS-a...

Lider DPS koji više od četvrt vijeka obavlja najzačajnije državne funkcije smatra da suštinska opoziciona centrala nisu opozicione partije, već medijski koncern "Vijesti" koji sa dijelom NVO sektora "koriste za svoje eksponente na crnogorskoj političkoj sceni jedan dio crnogorskih opozicionih partija."

"Njihova ideja je promijeniti vlast po svaku cijenu, nema tu druge ideje. Osvajanje vlasti je jedina ideologija koja opravdava stvaranje koalicija najrazličitijih ideoloških platformi", objašnjava Đukanović.

On ističe da se tako gaze i elementarne norme crnogorskog morala.

"U tim naporima se smatra legitimnim da se Crna Gora predstavi kao najgora mjesto za život na planeti, a sve kako bi se opravdao dolazak na vlast. Dio medija i NVO, samo je prerušen, jer je riječ o ljudima koji su beskrupulozni borci za vlast, samo glume medije i nvo sektor a sve da bi mogli biti borci za inostrane donacije, smatraju da je sve dopušteno, pa i unižavanje države. Nemam problem da to kvalifikujem. Zato sam dobio etiketu nekoga ko ugrožava slobodu tih slobodnih medija”, dodaje Đukanović.

Bonus video: