Đeljošaj: Do ponedjeljka odluka o učešću u novoj vladi

"Razmotrićemo predloženi nacrt sporazuma, koji će u narednim danima biti analiziran i proslijeđen organima političkog subjekta na odlučivanje"

22267 pregleda 85 reakcija 63 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Albanski forum do ponedjeljka će donijeti odluku o učešću u novoj vladi, saopštio je nosilac liste Albanski forum Nik Đeljošaj.

"Razmotrićemo predloženi nacrt sporazuma, koji će u narednim danima biti analiziran i proslijeđen organima političkog subjekta na odlučivanje", naveo je Đeljošaj na Fejsbuk profilu.

Dodao je i da matematički vlada može da se formira bez Albanskog foruma.

"Pokret Evropa sad i Demokratska Crna Gora su adrese koje će preuzeti odgovornost za komunikaciju sa našim međunarodnim partnerima. Vlada Crne Gore sprovodi unutrašnju i spoljnu politiku, možemo biti dio alade ako i samo ako ta vlada osuđuje rusku agresiju i zalaže se za prava Ukrajine, podržava sankcije EU protiv Rusije, koja štiti prava manjina i poštuje suverenitet susjednih zemalja koje je priznala država Crna Gora", naveo je Đeljošaj.

Nacrt koalicionog sporazuma koji potencijalni konstituenti buduće vlasti namjeravaju da potpišu predviđa da potpredsjednika vlade za ekonomsku politiku s resorom ministarstva ekonomskog razvoja predloži Albanski forum.

Navodi se da će Albanskom forumu pripasti čelno mjesto u resoru javne uprave, dok će Albanska alijansa dobiti ministra ljudskih i manjinskih prava.

Bonus video: